Mama Ye´s

 

Igår var vi och testade nya Mama Ye's på Sjövikstorget. Ända sedan vi såg ombyggnadsskylten har vi varit nyfikna. Min kompis Rs man brukar äta lunch på den på Kungsgatan och sagt de har bra mat. De serverar en blandning av sydostasiatisk mat. Vi beställde in förrätt och huvudrätt. Vi blev jättemätta så efterrätten hoppade vi över men är väldigt nyfikna på deras Green tea cheesecake som de bakar själva. Maten var riktigt YUMMY traditionell fräscht med ordentliga råvaror vilket är A och O tycker jag.

De har tänkt på det här med att man äter med ögonen, för maten var snyggt presenterade i fina enkla Villeroy och Boch porslin. Servicen var super, personalen var väldigt trevliga, "pedagogiska" och berättade om maträtterna. Det märks att de är måna och tar tid att "umgås/tar" hand om sina kunder. Tummen upp för det! 

Det är faktiskt inte lätt för en asiat att äta asiatiskt ute. Vi vet ju hur saker och ting ska smaka och blir man serverad med "dålig mat" så märks det på engång. Jag har vid några tillfällen ifrågasatt restauranger som serverad helt andra saker än vad det stått i menyn. Tror de verkligen att man kommer tillbaka och framförallt tråkigt för någon som aldrig tex smakat på sushi och sedan får äta dålig sushi då har man ju en dålig bild av maträtten.

Så äntligen en trevlig "Asiat"som serverar BRA MAT i vårt område! ^_^

 

Smakrik bröd ala Mama Ye´s

 
Sushi
 

Tom Yum gong med riktiga ingredienser som galangal, citrongräs som smaksätter soppan. RIKTIGT GOD! 

 
Koreanska Bimbimpab i varm skål, maten håller sig varm länge (så bra när man har en bebis att pyssla om eller hehe för min del som pratar mycket höhö)

Fredriks phat thai, här förklarade personalen att de färska böngroddarna tagit slut men de erbjöd oss de marinerade som de har till bimbimpab. (Bra service!)

 
"Magiska" dragon eye frukter, kul preseterad för barn och vuxna. ^^

Liam var nöjd med sin flaska, det här känns jättekonstigt...att han nu blivit så "stor" så han dricker vällingen själv detta hände bara för några dagar sen. Det händer sååå mycket just nu, jätteroligt men jag blir också väldigt sentimental. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback