Klassiska Macau rätter och The Golden Peacock

Denna gång valde vi att bo på Macau sidan, förra gången bodde vi i Cotai som är en liten ö.
Vi bodde i Grand Lapa före detta Mandarin Oriental. Hotellet hade stora sovrum och exklusivt inredning men det var något slitet samt att rummet hade ett dovt inrökt lukt, det var det stora minuset. Annars var det gångavstånd till själva stadskärnan och några hundra meter från båthamnen där man kommer med färjan direkt från flygplatsen. 
Ingen av oss är stora fans av att gambla men det är alltid roligt att spana in alla dessa lyxiga byggnader, shops och restauranger. Vi åt på den belönade The Golden Peacock som serverar indiskt mat. Restaurangen låt i den stora Casino komplexet The Venettian. Mumsigt och lyxigt men kanske inte det mumsigaste indiska maten jag ätit. 
Efter middagen strosade vi runt i shoppingmallen sedan tog vi gratisbussen hem till vårt hotell. Det går nämligen gratisbussar till olika destinationer, helt sjukt men bra! ^_^
 
De andra dagarna umgicks vi med en släkting och besökte klassiska Macau platser och åt kinesiskt. 
Kort besök men magen fylldes med massa mumsigt mat och bakverk. Vilket var huvudändamålet! 
 
Varsågod, bildbomb!


 
 
 
 
 
Små rätter i silverfat, vanligt vid festliga måltider som vi förstod i menyn. 
 
Grillad fisk i bananskal.
 
 
Denna gillade jag mest, krabba i curry MUMS! 
 
Min mango mocktail.
 
I Venettian med dess tillgjorda å och blåa tak. 
 
Klassiska neonskyltar, den ena värre än den andra för att synas haha! 
 
Väst möter öst!
 


Mandelkakor in making, snabbt går det!
 
Macau eggtarts! Vår favorit!!!


Wokade sockerärter, selleri, lök och mini bläckfisk. 
 
Kinesiskt korv med minisvampar och kinesiska grönsaker (gai lan)
 
Stekt fläskkaka med ananas.
 
Grillad duva.
 
Min favorit! Morning glory i chili och vitlök. 
 
Glada bebben


 
Akrobaten ovanför casinot Sands, tyvärr fick jag inte med denna magnifika kristall lampan. 
 
Strosade runt vid hamnen. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback