Hong-Kong

Vi har varit på Öppna förskolan idag och lekt massor, så roligt för Liam att äntligen få träffa så många kompisar och få leka av sig. På vägen hem somnade han och har sovit sedan dess i närmare 2h nu, trött kille!
 
Tänkte passa på och skriva lite om Hong-kong, ett efterlängtat besök på grund av sitt matutbud. 
För 2 år sedan var vi i Hong-kong i 8 dagar och åt på flera mumsiga ställen, denna gång var vi i Hong-kong endast 3 4 dagar så vi fick helt enkelt välja ut de bästa.
Vi bodde i Kowloon även denna gång men valde att bo i Tsim sha tsui i Xi-hotel. Prisvärt med rätt stora rum, nära till shopping mall(s), Avenyn of stars, hamnen med båtar till Macau och Kina, Kowloon park och buss A21 till flygplatsen. Mycket bättre läge tyckte vi.
 
Vi besökte både Din dai fung och Tim ho wan som båda ha 1 Michelin star. Priserna har ökat något på Din dai fung men deras "siu long bao" och andra små rätter var fortfarande smaskens. 
Däremot var Tim ho wan mer prisvärt, där rullade vi ut från restaurangen (Vi äter mycket!) och då åt vi för endast 250 hk dollar. 
 
Missar inte heller koreanska och japanska området i Tsi sha tsui, där hittade vi en koreansk BBQ som heter 70/80 som var rätt prisvärt men inte det godaste BBQ vi ätit och så luktade man sjukt mycket matos.
 
Det bästa lunchstället vi åt på var på japanska Nabe one som serverar japanska Shabu Shabu. Vi valde lite finare kött (US supreme beef för 88 hk dollar) annars kunde man få buffén för 68 hk dollar i 60 min all you can eat!
Det fanns massvis med grönsaker, nudlar, olika sorters fish balls/ meat balls, dryck mm. Super fräscht! Hann tyvärr inte få någon bild på buffén, passade på att äta medan Liam chillade.....^_^
 
 
Din dai fungs signaturrätt- siu long bao!
 
Spicy sesamnudlar
 
Koreansk BBQ på 70/80
 
 
Lek och bus i Cherry street park i Mongkok
 
 
 
 
Shabu shabu på Nabe one - all you can eat buffé.
 
Spana på flamingogänget i Kowloon park Tsim sha tsui.
 
 
Tim ho wans Michelinbelönade cha-siu bao!
 
Tim ho wan
 
Strosa och fika mellan..
 
Shoppingen! Liam är klart MIN son, han vet hur man gör hahaha....
 


Mera fika på Hui Lau San - mango maniac! Favoriten, mangopudding i mangojuice + glass och extra mango! YUMMY!^_^
 
Å ännu mer fika efter shopping på Harbour city - Eric Keyser.
 
 Fika bebis
 




 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback