Liams första jul

 
Då var julen 2013 förbi. Vår första som en liten familj med en bebis. Liams första - vår älskade guldklimp, den viktigaste personen i vårt liv. 
Jag måste erkänna att jag hade mer julkänsla i kroppen och julpiffade mer de tidigare jular men jag kommer att minna det här året mest ändå.
För visst är julen mest för barnen...all förväntan, myset att få vara med varandra. Jag har också insett hur jag tillsammans med Fredrik vill skapa våra egna traditioner för vår familj. Hur vi ska bygga en trygg uppväxt för Liam, så han kan växa upp och vara trygg i sig själv. 
Jag blir lite emotionell så här på slutet av året...jag är bara oerhört tacksam för min fina lilla familj, att vi har god hälsa och att få spendera massor med tid med varandra. Det är det som betyder mest, allt annat är bara plus i kanten! 
 
Så vill jag önskar er alla en God fortsättning och var rädd om varandra! <3
 
 
Liam undersöker sitt första paket från mamma och pappa..
 
Ett uppskattat paket tydligen...oj vad han lekte med den, snören att pilla på och en svajig svans att tugga på haha. ^_^
 
Mitt allt, de finaste jag har! <3
Första julen som mamma, stilig kille jag har va? 



Kikar in i Liams rum

Tänkte visa er vad jag har gjort i Liams rum. Det är inte riktigt färdigt, saknar lite tavlor och en mysig trasmatta. Jag har ju tidigare spanat in en trasmatta i jeans med mörka-, ljusblåa, gråa toner. 
Har ännu inte riktigt bestämd oss för hur vi gör men myshörna och utrymme för lek finns det gott om. Vi behöll tapeten eftersom vi inte riktigt har bestämd oss för hur länge vi ska bo kvar. 
Liams säng har ännu inte flyttat in...jag har lite seperationsångest så vi få ta det när det känns rätt. Numera sover han nästan hela nätter, vaknar endast 1-2 ggr så det är verkligen en framgång...hoppas bara att det håller i sig. 
 
 
Jag sydde en lektält, är inte riktigt klar så visar er en närmare titt efteråt. Här under ligger vi och läser och myser.
 
En nyvaken kille...
 
Regisörstolen tog jag hand om när en kollega gjorde om sitt rum. Den har fått ny klädsel av tyg jag hittade i en låda men ska framöver bytas ut. 



Så äntligen har jag skickat efter pappersfoton och framöver hoppas jag att jag ska bli bättr på det. Det blev ju himlans fint! ^_^
 
 

Min babykollektion

Jo, ni som undrar varför jag varit så tyst i bloggen är för att det dels är december...full rulle med aktiviteter men jag klagar inte haha. Så har även Fredrik tagit ledigt varje fredag, då har det varit mycket familjemys. Så på dagar/kvällar har det rullat på och när min lilla familj sover så är jag uppe och experimenterar med allt möjligt därav dåligt med uppdateringar...sorry!
 
Liam växer så det knakar, snart har han vuxit ur alla sina 74:or och klädesförrådet börja bli lite tomt. Jag har hittat en del plagg som är stilrena och i fint kvalité annars tycker jag att mycket är rätt plottriga. Därför har jag lite smått börja sy egna plagg till honom. Vet inte om jag kan kalla det för min babykollektion men kul är det iallafall...att skapa och det är ju lite unikt då det är endast Liam som har de. ^_^
Men vill inte att han bara ska ha hemsydda kläder eller det får helst inte se hemsydda ut haha 
Här har ni några ex. 
Visar fler plagg och accessoarer vid ett annat inlägg. Ber om ursäkt för mörka bilder men för enkelhetens skull är det många iphonebilder. 
 
 
Hur coola var inte byxorna, älskar mönstret och kvalitén! 
 
Hejdå fina Fillipa K tröja, vi har haft skoj men nu ser jag bara tjock i dig så du får klä min coola son istället. ^_^
 
 
 
 


T-shirten kommer från All Saint..hur coolt! 
 
Ett par jeans från ett par gamla jeans. Sötaste rumpan eller vad säger ni, ska ju vara lite baggy style. 
 
Å så har vi mysdressen som jag var så nöjd över att jag hann sy klart till julaftonens morgon. 






God jul!

Så här blev årets julkort!
Vi vill passa på att önska alla en härlig och riktigt GOD JUL med nära och kära. 




Fynda fynda på Jollyrooms mellandagsREA

Är ni liksom jag supersugen på att fynda schyssta saker utan att trängas bland tusentals andra? Checka då in www.jollyroom.se för massa roligt. Vi kommer bland annat klicka hem en pulka annat skoj till Liam. Så får vi ju hoppas att snön ska komma snart men försvinna lagom till mars haha. 
 
GOD JUL på er kära läsare! 
 



Förvandla en kofta till en baby set

Jag har inte hunnit visa er vad jag fick för mig att göra häromdagen när det var grått och trist ute och Liam för engångsskull SOV i hela 2 timmar!!! Blev ju nästan lite chockad, fick gå flera rundor för att checka till honom men han sov sådär super djup med rumpan upp i luften (han sover numera på magen älskade plutt)
Då hann jag sy och pyssla minsann, har i flera veckor velat göra något på en kofta som Liams morbror tröttnat på och som han gav mig friheten att "slakta". 
En kofta i L förvandlade jag till en baby set med kofta och tights, mycket nöjd över hur bra passform det blev. ^_^
 
 
 
 
 
 

Stiligt med fluga

Häromdagen testade jag att sy fluga, det givk ju rätt bra men väldigt pilligt. Roligast var nog att lära sig att knyta de. Kom på att man kan använda flugan eller rosetten till både håret och som armband. Sy bara dit med tryckknappar. ^_^
 
 
 
 
Väldigt tröttsamt att vara model ibland ^_^
 

Julkläder och fotografering

Det var åratal sedan jag skickade riktiga julkort men nu när vi har en liten bebis blir det på något sätt mer naturligt och det känns roligt att lägga ihop bilder för att skicka en hälsning till släkt och vänner.
Jag som aldrig har beställt julkort på nätet får väl hoppas att de hinner komma iväg...
Jag har haft lite svårt med att bestämma mig för vad Liam ska ha på sig (ja, jag vet värsta i-landsproblemet) och om jag ska vara ärligt så är alla dessa tomtedräkterna/pepparkaksdräkterna/stjärnkossedräkterna inga roliga. Tillslut bestämde jag mig för att sy själv och plocka ihop festhögtidskläderna. Om du frågar mig så tycker jag det är mycket finare att vara "mini-me" och så länge jag och Fredrik får bestämma ska det vara enkel och stilren. Vi har aldrig varit särskilt förtjusta i massa tryck. (Tycker tyvärr att klädhandeln inte är särskilt "könsneutrala" killkläderna har alltid massa biltryck och motiv på div. motorer...som vi kan uppleva lite för mkt.)
 
Inget att klaga på egentligen för då får jag vara lite kreativ och göra om och göra nytt!
Jag klippte sönder en mycket välanvänd mjuk ulltröja som jag haft i många år men som tyvärr har blivit för tight och den har fått en oljefläck som jag inte fått bort. Tröjan räckte till en ny tröja till Liam och en varm ullmössa. ^_^
 
 
 
 
Gosigaste julbebisen! <3
Jag gjorde en fluga i vanligt band och tryckknappar.
 
 "Vaaa! Men mamma, var är alla mina STOOOORA klappar"?!
 
 
 
 
 
 



 
 
 


 
 
 



Dagens pysseltips - virka en napphållare

Hej halloj!
 
Här kommer ett pysseltips. Gör en egen napphållare. Spara gamla hängslen eller leta på loppis annars går det bra att köpa i detaljhandeln som jag fick göra. Det blir både personligt och speciellt. Jag valde att virka min, sedan använde jag en hårsnodd för självaste "hållarn". Därefter sydde jag fast allt med cognacfärgad skinndetalj och ett band. Busenkelt! 😊
 
Virkade Tunisiskt virkmönster
 
Tadaaa







Junibacken

Förra veckan lämnade vi allt pyssel och åkte till Junibacken tillsammans med Céline och hennes mamma Emilia och Sam och hans mamma Regina. 
Det var jättelängesen jag var på Junibacken och det har byggts om jättemycket! Helt otroligt, en hel avdelning med lilla Valleby och Lasse Maja teman. Min lilla plutt var ju alldeles för liten för att uppskatta det men spännande var det att krypa runt och spana in olika rum, pilla på saker och leka med klossar. 
Vi tittade även på teaterföreställning Pettson och Findus jul, sedan åt vi lunch och lekte lite till, himlans mysigt!
Liam slocknade på 1 sekund när vi kom ut till vagnen. Vi mammor passade på och ta en skön promenad in till stan, eller skön och skön det blåste rätt rejält men ungarna sov sött! ^_^
 
Pusskalas! 
 
 
Busungarna på tåget...
 
Besöker mamma Mu i stallet...
 
Beställer fika...
 
Chillar lite på uteserveringen...
 
Dessa får gärna flytta in i Liams rum..så himla sött när allting är i minatyr.... ^_^