Hej hej

Just nu är det verkligen mycket att tänka på. Därför har bloggen tyvärr inte varit någon prioritet men trots det ser jag att ni är flitiga på att kika in. Lovar att uppgradera oftare när det lugnat sig. 
Bjuder på några bilder till på lägenheten som i princip står klar för visning. 


Vardagsrummet med lite ihopplock av reseminnen, loppisfynd och lånad konst! ^_^

Hittade perfekta mattan i bomull från Åhléns till balkongen i ljust denim. Ville helst ha i bast men bomull gjorde intrycket så mycket mysigare. Vilket lyft det blev. Passade perfekt ihop med det ljusa dynorna och svarta möblemanget. I balkonglådorna har jag planterat både småblommiga och storblommiga panseer i vit och mörklila. 

På soffan mjukade jag upp med ljusrosa  kuddar. Mysigt att hänga på balkongen och läsa i lä tycker Liam. 

Denna dag läste han för Barbarpappa!



Fix och trix

Så behövligt med ledighet! Vi har stökat (ja, det känns ju så när man packar och rensar skåpen på "skit") här hemma. Jätteskönt att ha så mycket plats i skåpen och att veta man har typ packat ner 1/5 av lägenhetens prylar när vi väl ska packa för flytt. 
Jag är varken en minimalism eller more is more. Jag har nog alltid tyckt om att skapa olika stilleben av mina saker. Flytta runt och testa nya föremål tillsammans och på olika ställen i hemmet. Nu inför visning vill jag inte ha privata bilder men vill ändå ha en personlig touch. Så det har blivit lite tager vad man haver av diverse ihopplock av vykort, foton och tidningsurklipp i alla ramarna. 
Känner mig rätt nöjd med stagingen so far. 1 vecka kvar, galet nervöst! >_<

Kate på Vogue, blåregn, klematis med daggdroppar, Grand centralstation, Elodie details (tyckte modellen påminner om min egen lilla modell ^_^) och Moderna museet. 
 
Dammat av alla mina godingar som numera pryder mina hyllor ja och just samlar damm men de är som konst för mig! >_^



Liljeholms kajens finaste lya till salu!

Nu är vår fina lägenhet till salu och är med andra ord uppe på hemnet. Här har vi verkligen trivts. Närhet och gångavstånd till det mesta men har ändå skog och natur runt knuten. Vår första gemensamma bostad med många fina minnen. Vi har njutit av sköna sommardagar, gått genom innergården med handduk och tagit sköna dopp i Mälaren under ljumma sommarkvällar. Tillbringat mysiga jular, firat nyårsaftnar och skålat in nyåret med en himmel full med fyrverkerier vid vattnet. 
Här har vi också vuxit till en liten familj, nu hoppas vi att några andra ska finna samma lycka som denna fantastiska lägenhet har givit oss. ^_^
 
 

Halva jobbet klart

I lördags tog vi tag i att röja lite här hemma efter en liten sväng till parken. Alla fönster putsades, balkongen rensades på gamla växter och ordningsställdes. Nu saknas det bara lite grönt och fix. Alla växte fick också en vårdande kyss. 
Vi slipade alla köksbänkar och gav de ett nytt lager med olja. Köksytorna polerades och är nu fläckfria. Vi kommer med sannolikhet behöva göra om det tills visningen men grovjobbet är gjort. 
Liam lekte runt och tittade på film däremellan. Världens goaste och snällaste unge! 
Mot kvällen tyckte vi att vi var värda en bra film. En produktiv lördag minsann! Söndagen tog vi bara det lugnt, på 7e dagen vilade lilla familjen! 

Vårt sovrumsfönster mot tyst innegård och sjöglimt, kommer att sakna detta vy men flyttlastet går ju mot nya äventyr här i livet!

Goaunge,äter snacks och kolla på film. Liam sitter i sin bugaboo sittdel,mycket praktiskt! 

Mysigt städat mot kvällen. 

På söndagen startade vi dagen med pannkaksfrukost, godaste tillbehören om ni frågar Liam. Noom noom smaskens med grädde. ^_^



Solkysst

Här sitter jag på bryggan i vårt område och blir kysst av solen. Liam sover sött i sin vagn. Lugnt och tyst är det...bara måsarnas skrik och sorlet från förbi passerande fotgängare. Känner mig lite sorgsen att vi snart lämnar detta. Kajen är som vackrast under vår/sommar! <3 


Sufletten som jag lät vår lokala skräddaren sy om blev toppen bra. Skyddar mot sol och vind! Kostnad 350kr! No need to buy new, snäll mot miljön och plånboken! 



Nu är vi nära med bygglovet

Ni är många som har undrat hur det har gått med våra husplaner. Det har varit några veckor väntan med huvudritningarna. Vi har dessutom varit bortresta, det begränsade ju vår kommunikation något då vi har haft så otroligt dålig uppkoppling. >_<
Det är rätt frustrerande att vänta, vi har ju inte kunnat få vår offert först alla ritningarna var klara. Nu när vi har fått offerten har det sprungit iväg då vi har gjort rätt stora förändringar. De stora posterna ligger främst i att vi har gjort 4 förlängningar av huset och ett extra badrum. Sedan är det många bäckar små i tillval men som vi ändå anser vara viktiga investeringar för ett trivsamt boende. Vi har därför dividerat fram och tillbaka vilka val som är viktigast och vilka som kan vänta. 
Huvudritningarna måste därför justeras innan vi vågar skicka in bygglovsansökan, vi vill ju helst slippa onödiga utgifter eller förseningar med bygglovet. 
Vår säljare Lars får stå ut med våra funderingar (vilket han verkar har stor förståelse för) och det är verkligen STORA beslut som ska fattas. 
För övrigt har vi hittat en KA (kontrollansvarig) som vi blev tipsat om. Vilken också var en process, då vi fick så många olika offerter, alltifrån 21 800 kr - 31 000 kr. Tillslut valde vi Tom, här kan ni läsa om honom. 
http://huskvalitet.nacka.nrespons.se/
 
Nu hoppas vi att det ska gå vägen och under tiden kommer vi lägga ut vår lägenhet för försäljning för vi har nu hittat ett mellanboende! Jippiee en pusselbit lättare och närmare vår resa! ^_^
 
Vi har bett om att de ska ta bort det det liggande fönstret på fasadens kortsida, då den egentligen inte behövs för vi kommer att ha garaget mot den sidan. 
 
Vi vill att de ska ändra på de stora fönster till hela fönster istället med mittdelningen. En post som kostar mer men med starkare glas hela vägen. Vi har också valt att ha alu-klädda fönsterkarmar som ger en snyggare look men framförallt energisnålare och underhållsfritt i många år. Har ju själv fått smaka på att skrapa bort färg och måla fönster...inte kul!
 
I söndags sprang vi på 19 lägenhetsvisningar, puh! 
Känns skönt att det är nya fräscha lägenheter med badkar, tvättmaskin och torktumlare i hemmet. Området känns också lugnt och tryggt. 
 



Sova sött i egen säng

Det här med att få Liam att sova trygg i sin säng har verkligen varit en berg och dalbana. 
I början när vi flyttade över hans säng i hans rum gick det över förväntan bra, det var lite gnäll i början men så somnade han själv i sin säng och sov hela nätter till och från i 2 veckor tills han blev sjuk. 
Nu har det helt kört upp sig efter våra resor, alla rutiner är som bortblåsta. 
Det är inte hållbart nu när jag har börjat jobba. Tänkte därför att vi måste göra något åt det. 
Kan vi göra det mysigare för Liam så han trivs bättre i sin säng? Måste erkänna att hans säng inte är så rolig just nu, vi har exempelvis ett sängskydd som är mer en fara än skydd...den trampar han ner varje gång han reser sig upp.
När man som jag inte har haft tid att gå i butiker och all tid lägs på husplanering. Så är det väldigt skönt att kunna i lugn och ro surfa runt och leta inspiration. På babyland.se som har ett stort utbud av barnsaker (och alltid gratis frakt), har jag hittat massa fina nyheter från Bliss Sthlm.
Jag fastnade direkt för sängskyddet som är väldigt hög och passar till de flesta sängar. Spjällsängsskyddet har ett mått på 360x30cm och är i ekologisk bomull. Till det finns matchande sängkläder som är vändbara i diskreta mönster - prickig och rutig. Helt i min smak, nu till det svåra...vilken färg ska vi välja!
 
Finns i 4 färger, jag gillar nog grey slate mest, den längst ned till höger. Vilken färg gillar du?
 
Se så mysigt! 


Sova sött som en videung, det ska mitt lilla hjärta få göra i sitt nya krypin!


 
 

New look

Jag gjorde det tillslut! Eller egentligen var det ju inte alls dramatiskt. 
Jag var så trött på att plocka hårbollar efter mig. Hade bara lite svårt att bestämma mig hur jag ville klippa mig. Mitt låååååånga hår växte till sig under tiden jag var hemma. Det här med hormoner hade jag överflödig hahaha. >_<

Resultatet blev så här. Axellångt, rakpermanentat (jag plattång lockar ändarna) och ljustbrunt/heather brown stod det i färgskalan. I början mycket ovant då jag inte har färgat håret eller haft så här ljust hår på närmare 5 år. Idag, mycket nöjd. ^_^




Första arbetsdagen på 15 månader!

Här sitter jag i soffan och äter frukost, ska alldeles strax åka till jobbet. Det känns faktiskt jättespännande och roligt. Så kändes det inte för någon vecka sedan kan jag erkänna då kunde jag absolut inte tänka mig att vara ifrån Liam i så många timmar och att jobbet kändes främmande. 
Igår dammade jag av datorväskan, rotade fram lärarkalendern, nycklarna och la fram en outfit. 
Nu är jag redo! Ska springa in i sovrummet och pussa min lilla bebis för jag tyckte jag hörde prat därifrån. Hoppas nu att pussarna räcker heeeeeela dagen! 




Hong-Kong

Vi har varit på Öppna förskolan idag och lekt massor, så roligt för Liam att äntligen få träffa så många kompisar och få leka av sig. På vägen hem somnade han och har sovit sedan dess i närmare 2h nu, trött kille!
 
Tänkte passa på och skriva lite om Hong-kong, ett efterlängtat besök på grund av sitt matutbud. 
För 2 år sedan var vi i Hong-kong i 8 dagar och åt på flera mumsiga ställen, denna gång var vi i Hong-kong endast 3 4 dagar så vi fick helt enkelt välja ut de bästa.
Vi bodde i Kowloon även denna gång men valde att bo i Tsim sha tsui i Xi-hotel. Prisvärt med rätt stora rum, nära till shopping mall(s), Avenyn of stars, hamnen med båtar till Macau och Kina, Kowloon park och buss A21 till flygplatsen. Mycket bättre läge tyckte vi.
 
Vi besökte både Din dai fung och Tim ho wan som båda ha 1 Michelin star. Priserna har ökat något på Din dai fung men deras "siu long bao" och andra små rätter var fortfarande smaskens. 
Däremot var Tim ho wan mer prisvärt, där rullade vi ut från restaurangen (Vi äter mycket!) och då åt vi för endast 250 hk dollar. 
 
Missar inte heller koreanska och japanska området i Tsi sha tsui, där hittade vi en koreansk BBQ som heter 70/80 som var rätt prisvärt men inte det godaste BBQ vi ätit och så luktade man sjukt mycket matos.
 
Det bästa lunchstället vi åt på var på japanska Nabe one som serverar japanska Shabu Shabu. Vi valde lite finare kött (US supreme beef för 88 hk dollar) annars kunde man få buffén för 68 hk dollar i 60 min all you can eat!
Det fanns massvis med grönsaker, nudlar, olika sorters fish balls/ meat balls, dryck mm. Super fräscht! Hann tyvärr inte få någon bild på buffén, passade på att äta medan Liam chillade.....^_^
 
 
Din dai fungs signaturrätt- siu long bao!
 
Spicy sesamnudlar
 
Koreansk BBQ på 70/80
 
 
Lek och bus i Cherry street park i Mongkok
 
 
 
 
Shabu shabu på Nabe one - all you can eat buffé.
 
Spana på flamingogänget i Kowloon park Tsim sha tsui.
 
 
Tim ho wans Michelinbelönade cha-siu bao!
 
Tim ho wan
 
Strosa och fika mellan..
 
Shoppingen! Liam är klart MIN son, han vet hur man gör hahaha....
 


Mera fika på Hui Lau San - mango maniac! Favoriten, mangopudding i mangojuice + glass och extra mango! YUMMY!^_^
 
Å ännu mer fika efter shopping på Harbour city - Eric Keyser.
 
 Fika bebis