Premiärar resebarnvagnen

 
Jag hade helt missat att det var idag, denna söndag som man ställer om till sommartid....
Åh var har dagen tagit vägen? Vips sa det visst!
Vi har iallfall hunnit med lite saker..som att premiärar Liams nya resebarnvagn. Han sov i den under hela vår vistelse i Nacka forum där vi spenderade några timmar. 
Babyzen YOYO får dubbla tummar upp! Den var lätt att ta med, lätt att köra runt i köpcentrumet och Liam låg bra i den, den har samma lutning om inte bättre än bilbarnstolen. Den levde verkligen upp till våra förväntningar och kommer nog vara till bra användning när vi åker till Paris! YAY! ^_^ 
Så i veckan måste vi fixa pass till Liam, hoppas han är samarbetsvillig hos farbror polis. 
Juste, ikväll somnade Liam efter kvällsrutinen själv utan protest i sin egen säng!!! Håll tummarna att det håller! 
Nu ska mamma och pappa passa på att kolla på hotell i Paris.
 
 
En trött kille! 
 
som sov...
 
och sov..... ZzZZzzz
  
 

Muma vitamin!

Vi kickar igång dagen med muma vitamin i form av ren mango och apelsin. Inga konstiga tillsatser, magen gör glädjeskutt! ^_^
 
En jumbo mango + 2 apelsiner
 
Bara att blanda ihop
 
YUMS! 

Påskmiddag

Påskdukningen med lite nytt, lite gammalt och blingbling
 
 
Vi har haft en härlig påskafton här i boet. 
Vi valde bort påskmaten och bjöd istället på smaker från asien. Vi bjöd på Vietnamesiska vårrullar, en väldigt lätt och uppskattat rätt där man själv väljer vad man vill ha i. 
Så fick jag piffa lite med dukningen och jag hämtade inspiration från den här sidan: http://bloggar.aftonbladet.se/hemmafix/
 
Nu på kvällskvisten ligger ett lugnt över hemmet. Det är nystädat, allt är diskat, jag sitter och smutta på en virgin mojito och vi har tänt lite ljus. 
Så om bebis bara vill sova så mamma och pappa få lite välbehövd mystid!
 
 
Lite närmare titt 
 
Små kaninöronen med mina linneservetter
 
Påskägg till Liams kusiner
 
Vi började med en uppfriskande hallonmojito 
 
Lite gott och blandad, vi grillade även anka att ha i..MUMA!
 
Fredrik visar hur man gör...
 
Bella och alla boyzen!
 
Det gäller att inte ha för mycket fyllning..hehe
 
Småpojkarna i matchande mössor som jag sytt och bodyn från mormor/farmor
 
Kusinhäng
 
Mysa med söta påskgubben William
 
Liam och vi fick massa fina påskpresenter i påskäggen
 
Påskriset i år går i mjuka pastellfärger
 

Dagens outfit

 Godmorgon! 
Idag är Liam festklädd från topp till tå! Håret är tom vattenkammat haha.
Väst, finbyxor i sammet och skjorta med pressveck allt från Kappahl. Tack faster Bella för hela setet!
 
Fina detaljer
 
Yay, party!
 
Hey, how you doing? >_^

Minimatpajer med havets läckerheter!

Idag bakade jag minimatpajer med våra nya pajformar som kanske lämpar sig mer för desertpajer men det gick bra ändå. När det gäller mat så är jag rätt dålig på att följa recept, tycker oftast att det blir bättre när jag får freestyla lite. Jag gjorde en grunddeg med ägg istället för vatten och sedan äggstanning på lika mkt grädde som mjölk, ägg och sedan en bit ost. Sedan fyllde jag pajerna med gravadlax, skalade räkor toppad med ost, citronpeppar och citronflingsalt samt en nypa dill. Vid sidan om rostade jag några kvistar minitomater med olivolja, flingsalt, dill, citronpeppar och socker. 
Det var första gången jag testade detta och det gick hem, vi åt upp alla 7! ^_^
 
En del av ingredienserna
 
Vila i kylskåp och förgräddas, sen är halva jobbet klar. 
Tadaa! 

Boktips!

Vi har införskaffat en del böcker till Liam, både klassisker och en del nyheter. Jag älskar att gå till Akademibokhandeln för att titta och klämma på de nya böckerna för att få lite input. 
Jag är lite besviken på att det inte finns något bibliotek i Liljeholmen, det kanske kommer i framtiden med tanke på hur många barnfamiljer det finns här. Jag vet ju hur mysigt det är att vara på biblioteket med barn. Jag brukar ta med mig mina elever på bokprat, oftast knutna till de teman vi jobbar med. Bibliotekarierna är oftast väldig bra på att presentera nya böcker för barnen. Det slutar alltid med att alla barnen ligger på golvet/fatboysäckar eller trängst på någon soffa och läser. Hur MYSIGT som helst! Detta vill jag ju förstås göra med min egen pojke så vi tog en promenad till Gröndal där det närmaste biblioteket ligger för att checka in det. Det är ju typiskt att de hade stängt, just den dagen också. Gaahh typiskt!
 
Hur som helst, här kommer ett litet boktips och Liam älskar boken redan. En bok med olika husdjur som man kan "klappa" på. Man får också lära sig lite grundfakta om de, vad de äter och deras egenskaper och varför de ser ut som de gör. Jättegulligt!
 
babycenter.com läste jag just om beröring och så här står det lite kort. 

Hur utvecklas mitt barns känselsinne?

Du kanske har sett att ditt barn sträcker sig mot saker för att röra vid dem. Du kan ge tillfälle att känna på många olika sorters material, som päls, silkespapper, filt, sammet och frotté, eller leta efter böcker med olika material att röra vid. 

Din bebis älskar din beröring. Att bära, smeka massera, klappa och vyssja ditt barn hjälper honom eller henne att slappna av och kan t o m öka vakenhet och koncentrationsförmåga.
Härliga färger och illustration! Finns även en "Klappa havsdjuren"
 
Kattens anatomi hehe
 
Bra ha kunskaper
 
"Jag äter gärna lite för mycket" hehe låter som jag.... ^_^
 
 
 
 Pappa kom hem tidigt igår så det blev en promenad till mataffären (jepp vi älskar att handla mat) ist. för pajbak.

 


Nya kläder på Liams Rolls Royce! ^_^

Då har vi tagit premiärturen med den nya klädseln sand till vagnen. Mycket nöjd över förvandligen, det blev som en ny vagn och passar utmärkt ihop enligt min mening med resten av vagnens detaljer.
 
Jag fick också lite backträning, puh blev t.o.m. lite anfådd att gå upp för den långa backen upp till Cashen där vi gick för att handla lite inför påskhelgen. Det är en grossisthandel för restauranger men vi privatkunder får också gå loss där. Räkna med att det är stora förpackningar! Det jag gillar är att de har en del roliga delikatesser och att man kan handla fräscha fina kryddor lösvikt. Å skulle man vilja ha något som de inte har så kan de hjälpa en att beställa in och dessutom är det väldigt trevlig personal
 
Ikväll ska jag baka minipajer med gravadlax, räkor och körsbärstomater i våra nya pajformer.
Wish me luck!
 
Rent och fräscht. Jag klippte 2 reflexer och gjorde de mindre med eltejp. Passade på så sätt mycket bättre. Syns knappt men vi syns i mörker och det är viktigt!
 
Jamen visst är det SNYGGT! 
Turkos, beige (det heter sand dock) och lite färgranna pastelliga flikar, I like! ^_^
 
 Å så snäll och nöjd bebis

Godmorgon!

 
En liten piggelin leker med sin apa. Setet från HM är nog sista gången Liam använder, den sitter lite tight och kort nu. 
 

Godmorgon!
Här lyser solen in i våra smutsiga fönster...får nog ta tag i fönsterputsningen iår. 
Dagens agenda är att rengöra Liams Rolls Royce och eventuellt byta ut den svarta suffletten till vårfärgen sand. Det piggar upp och även den är matchad med hans åkpåse i färgen petrol. Längtar tills vi kan byta till sittdelen för han gillar inte riktigt att ligga i sin liggdel när han är vaken. Dessutom blir vagnen så mycket smidigare men när jag tänker efter innebär det ju att han då blir så mycket äldre...åh det vill jag inte! Eller äldre och större blir han ju men tycker redan att tiden har gått så fort min lilla plutt har blivit så stor och lång. (!)
Idag eller kanske mer fokus ikväll ska vi vänja vår lilla piggelin att sova bättre och börja med godnattrutiner. Igår var det en väldig gnällig kille som hade fått alldeles för lite sömn. 
Nu ligger han och sover i sin egen säng igen. Såg att han var trött nyligen, så först fick han lyssna på sin favoritlåt sedan la jag honom i sin säng med waka sleep aid. Han gnäller sisådär 5-10 min men nu när jag gick in och tittade till honom ligger han och sover. 
Då så, dags för mig att sätta fart för dagen!
 
Stadig frukost varje dag! Har inte Brämhults nya smak funnits ett tag? Den är god med lite sting i men bäst är nog ändå vanlig hederlig färskpressad apelsin!
 
 
En trött liten kille chillar på amningskudden och lyssnar (tittar) på sin favoritlåt "Twinkle twinkle little star"

 

Det kinesiska köket!

Ikväll ska jag laga kinesiskt, en soppa och tre wokrätter. Jag älskar att laga mat (framförallt att äta haha) speciellt när jag får tid och när det uppskattas. I det här hushållet uppskattas det verkligen, det är en av Fredriks bästa egenskap att han vågar testa nya rätter och är öppen för olika kultur och traditioner.
 
När jag var yngre och bodde hemma var jag "tvungen" att hjälpa till i köket (vilket jag har mamma och tacka för idag) då var jag mer eller mindre mammas kallskänka. Jag fixade alla förberedelserna och än idag ser det faktiskt ut så här när jag lagar mat. Då har jag tid att diska, plocka undan medans maten lagas. Det blir på så sätt minimal med disk efteråt när man har matkoma hehe. Något jag försöker anama hos min andra hälft men det går ju sådär... >_^
 
Nu kokas soppan och jag ska bara vänta hem pappa Fredrik så ska jag heta upp pannan!
 
Varsågod, här kommer lite inspirationsbilder.
 
 
Det ska bli en ABC-soppa = vitaminriksoppa. Så glad att det fanns färska vattenkastanjer i Kinabutiken. ^_^
 
 
Entrecote med wokade brocoli och zuccini samt stekta ägg med chili-lime. 
 
 
Jomen, så här ser det ut när jag lagar mat...ordning och reda!
 
 
 Liam håller koll på mamma! 
 
 

Bebis bad

Idag känner jag ingen motivation till att göra något....inte ens gå ut på en promenad. Har legat hela förmiddagen och myst med Liam, tittat när han sovit...det kan man väl inte få nog av eller hur? Det är så rofylld att titta på när bebisar sover. Sedan har vi tränat nacken och läst lite böcker. Nu ligger han bredvid i hans svänggunga och roa sig själv.
 
Igår badade vi, något som Liam sakta men säkert börja gilla. Ja, det är egentligen bara de första sekunderna i vattnet som han inte gillar men sen när han fått vänja sig trivs han som fisken. De första 3 gångerna gallskrek han men igår var det inte ett ljud. Han bara tittade på sin pappa med stora ögon och var helt harmonisk. Kanske var det hans sätt att be om ursäkt för att han bajsade ned sin pappa när blöjan åkte av haha ^_^ Söt var det iallafall att titta på vilken bonding de hade med badet. För övrigt sköter Fredrik all bad och blöjbyten när han är hemma, då är det livat i badrummet. Jag finns ju med i ett litet hörn men tycker det är gulligt när de få ha den tid tillsammans. Ja, då trängs hela lilla familjen i badrummet...tur att vi har ett rätt stort badrum. MYSIGT är det ialalfall!
 
En ny favorit ställning hos pappa, vår just nu gråögda son men han blir nog brunögd så småningom. 
 
Mina två hjärtan! 
 
 
Plask plask! <3
 
 
 

På min önskelista!

Vill satsa på lite mer klassiska baskläder, skor och accessoarer som jag inte tröttnar på och som håller ett tag i kvalité. Kläder som är snyggt till olika tillfällen, som jag varken känner mig under- eller överklädd. 
Imorgon ska jag köpa mig en Trisslott och be till gudarna eller så kanske tomten i det här hushållet ge mig en tidigare klapp för jag hittills varit så snäll! ^_^
 
 
Barbour Rainbow brightbrass international navy
Så snyggt med fodret, krage av svart manchester, detaljerna så som guldknappar. Dessutom är tyget lätt att rengöra men framförallt den satt så SNYGGT! 
 
Ett par tuffare kängor, passar både till byxor, leggins och klänning. Snyggt i alla årstider! Åhh 
 
RayBan new wayfarer med polarized
 
 Jag har sagt att jag inte behöver någon skötväska, jag har använd mig av min stora svarta skinnväska från Rizzo och LV Damier väska nu för de rymmer mycket. Hittills har jag bara haft blöjor och extra kläder + annat krimskrams men när Liam ska börja med fastföda vill jag nog ha en väska som går att slänga in i tvätten. Dessa två är från Marc by Marc Jacobs babybag. Stora fack på sidorna, tyget är lätt att rengöra + lång axelrem. Tror jag vill ha den blåa mer än den svarta. Har dock inte sett den i verkligheten. Tycker att de är rätt unisex så även Fredrik kan ha den när han är pappaledig. 
 
 

Vår i luften!

Efter en skön promenad har jag nu röjt och städat bort alla vissna blommor här hemma, fick sådan extra energi! Drog mig lite idag och var egentligen för lat för att göra något men jag har märkt att Liam sover bättre när vi är ute och rör på oss. Han ligger än i sin vagn och sover, vi gick ut runt 14 tiden.
 
Så jag gjorde iordning lite kaffe och rörde oss in mot söder. Det var verkligen vår i luften, vindarna var visserligen fortfarande kalla men när vi hamnade i lä värmde solen riktigt skönt! 
På vägen hem efter en sväng inne i affären fick jag sån "fredagsvårkänsla" du vet en sån känsla man bara åååhh, nu ska jag röja och göra det fint för att sedan MYSA massor med min älskling (nu blir det ju faktiskt mina älsklingar!) Ja, som sagt...jag har röjt..diskat ur alla använda vaser, klippt ned både oliveträdet och citronträdet (som inte blev mycket kvar.) vädrat och snart ska jag sätta igång och laga middag. Ikväll blir det KÖTT till middag. Stora skivor entrecote, potatis, chili bea (Lannerstedt ät tydligen det bästa) och krispig sallad.
I skrivande stund vaknar lilleman, som är vrålhungrig efter närmare 4h sömn!
 
Här kommer lite bilder från promenaden
 
Årstavikens solsida...jag på hammocken...
 
 fika
Fredriks home made protein bar, barnvagnspromenader tar på krafterna host host! >_^
 
Livet som mammaledig är inte så dumt ^_^

Babyzen YOYO och ressugna!

Igår var vi och hämtade upp vårt paket hos våra vänner Edmond och Emilia. Som var så snälla och hjälpte oss att beställa en Babyzen YOYO och dessutom få 10% rabatt när de själva beställde en. De beställde en rosa, jättefin! ^_^  Så här ser den ut med en söt bebis i! 
http://vadgorceline.com/2013/03/21/sen-leverans/
Jag började titta lite på olika resevagnar då både jag och Fredrik älskar att resa och nu har vi ju en familjemedlem att ta hänsyn till eller snarare den som avgör var vi ska åka. Jag läste om YOYOn i en blogg och läste också jämförelse guide för resevagnar. Den föll mig verkligen i smaken men både jag och Fredrik tyckte då att priset var något högt. Självklart var vi tvugna att gå och checka in den for real, viktigt att klämma och känna hur den är. Vi blev helt sålda! Fredrik sa "Vilken j*kla vagn. Vi kommer säkerligen använda den mer än till resor då den är så lätt/praktiskt och ta minimal plats i bilen! 
Så var det här med färgvalet, jag var ju så tråkigt som ville ha helt svart för då kan man ha textilier i andra färger medan Fredrik pront ville ha röd men den ser mer ut som orange. 
Tillslut blev det det färggrannare valet. 
Jag har även pratat med barnläkaren som sa att lutningen är ok för barnets rygg sålänge det inte är ansträngd och om man varierar att lyfta ut barnet. Så nu är vi redo för att resa! Mycket snart hoppas jag för jag är sååå ressugen! ^_^
 
Svart vagn med vit chassi men jag ville ha helt svart...boring I know!
 
Vår fina resevagn, svart chassi med "röd" sufflet och klädsel!
 
Lätt och smidigt!
 
Momi pimped Liams ride såklart! 
 
Alltid ett öga på min ögonsten! <3
 
En nöjd kille
Jag tror vagnen fick godkänd, han somnade i den på nolltid. ^_^
 
 

Tidig påskmiddag

Då har vi varit hos svärmor och ätit en mumsig trerätters påskmiddag. Liam fick hänga lite med sina "stora" kusiner medan vi vuxna pratade. Han visade sig från sin bästa sida, låg på golvet och roade sig själv med Nasse så mamma och pappa kunde äta i lugn och ro under hela middagen. William tyckte nog det var roligt med en ännu mindre bebis än hans lillebror. Han gick runt och sa bibbi, bibbi hela tiden...sötnos! ^_^
Innan vi åkte hem fick alla barnen söta påskpresenter av snälla rara farmor! 
 
Nu bjuder jag på bildbomb!
Älskar ägghalvor!
 
Muma pestolax toppad med sparris, färsk potatis och krispig sallad. MUMS
 
Sötnosen William
 
Söta Lillebror Jamie
 
Lillplutten, alla kusinerna är så olika till utseendet...det är härligt det!
 
 
Bus på gång här va!
 
Det är lite konstigt det här, när "små människor" möts så ska de alltid försöka smaka på varandra haha
 
Liam med farmor
 
Denna söta bodyn med härliga vårfärger låg i påskpåsen.

Dagens outfit!

Idag har pappa Fredrik valt kläder till Liam. Det var en massa prat och ljud från badrummet och ut kommer en alldeles nyinsmord, glad och pigg Liam. Ja nöjd var han med ny blöja, lite kvalitéstid med pappa och sina polare på skötbordet. Vi ska äta en tidigt påskmiddag med farmor, då måste man ju vara finklädd. ^_^
 
Först lite morgongympa med pappa
Set med kofta och byxor från Polarn och Pyret, strumpor från Lindex med halkskydd ( inte till mycket användning men så söt!)
Med klassiska Disney låtar.
En närmare bild på det fina mönstret. 
 

Projekt barnrummet

 
Gästrummet med tapeter köpta från Home in Harmony och sänghimmeln är från butiken Pure. 
 
Godmorgon!
Så här såg vårt gästrum ut i våras. Den enda förändringen vi gjort är att vi har köpt en byrå till Liams kläder annars är rummet för övrigt mer eller mindre ett förvaringsrum för Liams prylar idag. Gaah!
Vi har bestämd att göra iordning gästrummet till ett barnrum i sommar, sedan får vi se när Liam får sova där. Så jag håller på att samla inspiration. Häromdagen var vi och tittade i barnbutiken Farmhouse living som har såååå fina barnsaker, precis i min smak. Här är adressen till deras webshop http://www.farmhouseshop.se/sv/farmhouse-living/. Där hittade vi en trasmatta i mjuka fina toner av grått, blått och vit som var så fin. En matta gjort av jeans! Den skulle passa fint i Liamsrum. Sedan har pappa Fredrik lovat att han ska snickra ihop en hylla för Liams barnböcker. Vi har ännu inte kommit fram till hur väggarna ska se ut, antingen tapet/wallstickers eller handmålad men någonting ljust. Jag vill ha ett luftigt, ljustrum med utrymme för lek. Hursomhelst så blir det ett roligt projekt! ^_^
 
Bild lånad från Starwoman
Bild från Farmhouse living. Denna är den mörkare kulören, vi vill ha den ljusa i stl. 170x230

Det får gärna bli lite varmare..typ NU!

Åh vad jag längtar tills det blir varmare så jag kan tvätta och packa ned alla tjocka, tråkiga höst/vinter kläder!
Hur härligt är det inte att bara dra på sig något lätt, tunt när man ska vistas utomhus. Häromveckan köpte jag en så härligt koftjacka som bara väntar på att jag ska inviga den. Sedan skulle jag vilja ha på mig mina snygga boots lite mer. Jag köpte de redan i december men då kunde jag inte ha på mig de för jag hade sååå svullna vattenfyllda gravidfötter. ^_^ De, ett par snygga slimjeans, en lössittande t-shirt och skinnpaj + ett par schyssta glajor! AHHH det skulle jag vilja se mig själv i väldigt snart!
Så är det här med grus...ligger det inte oooovanligt mycket grus ute iår...det är grus överallt när vi kommer hem. Vagnen drar ju såklart in en del men ändå...
Näh, nu får det blir VÅR! 
Hur snygga är inte mina boots från Urban Outfitters, lite råare med spännen och vill jag ha de lite enklare tar jag bara bort spännena. Löööve
 
En mjukare look, väldigt härliga färger. Lite otippad från Lindex...brukar inte köpa kläder därifrån men tycker att de har fått en lite trendigare look på senare år.
 
 
 

Det här med sömn...

Jaha, då ska jag också skriva ett inlägg om det här med sömn. Jag vet ju inte riktigt och alla bebisar är ju olika...
Tycker egentligen att Liam sover rätt bra men (klart det kommer ett MEN) vissa nätter är bara SÅÅÅ JOBBIGA! 
Som inatt, då ville han inte somna och när han väl hade somnat vaknar han efter en kort stund, då ska han äta/snutta, bajsa/rensa näsgångarna, (han är lite snorig) vill inte sova i sin egen säng och när han får ligga i vår säng ligger han och sparkar med sina små söta ben helt vild samtidigt som han gnäller. Puhh sådär vid 8 tiden efter många turer under nattens gång får han tillslut ligga mellan mig och Fredrik då är han sådär supernöjd. Titta vänster, höger, vänster, höger och bara ler....busunge! Så hela lilla familjen låg i sängen och tittade på den här sången. Han ääälskar den här sången, han låg och log med tintrande ögon.
Som tur är inte alla nätter sådär! Vissa nätter behöver jag bara ta upp honom och amma, sedan lämnar honom i sin egen säng medan han är vaken...så slumrar han och somnar själv. 
Vi har inte legat i hårdträning med att träna in någon kvällsrutin ännu då vi känner att han är så liten och det är så mysigt att umgås med honom när han är sådär nöjd. Då ligger han mest och jollrar och ler mot oss. Har fått bra tips med nattning, det ska jag och Fredrik ta fasta på när han blivit lite äldre. Vi har hittills testat Waka sleep aid, då lämnar vi honom i sin säng och sedan satt på appen. Det har fungerat bra (inte när han är övertrött, då vill han ha närhet) och han har somnat. 
 
Så imorse fick mami lyxfrukost och egentid i sängen....medan superdadi både lagade frukost och hade Liam liggandes på amningskudden på köksön. Känner dock att hela dagen försvunnit då man är så trött....
Vår lilla söta Uggla som för övrigt älskar att somna i sin björndräkt och i sin bilbarnstol..det är pappas sista nattningsutväg hehe
Fluffiga (då menar jag FLUFF) och frasiga amerikanska pannkakor med lönnsirap och blåbär. YUMMY says my tummy! ^_^
 
 

Date night!

Igår möte vi upp pappa Fredrik på stan som har varit borta på jobb. Vi hade bestämd att göra lite shopping på Åhlens då de hade kundkorts kväll. Att ha barnvagn och inte våga ta rulltrappan är rätt omständigt när man tar tuben. Jag virade runt i kvällsrusningen, fullsmockat med folk som säkert tyckte jag var i vägen hehe. 
När vi äntligen kom till varuhuset fick vi underhålla oss själva ett tag då Fredriks flyg var försenat. Det var relativt mycket folk på plats trots VM-kvalmatchen iallafall i hushållsdelen....en aning glesare på herravdelningen. ^_^
Det blev lite små köp av diverse pajformar och husgeråd. Pappa fick också en snygg väska från Sandström. Dubbla poäng och 20% rabatt är inte dumt! ^_^
När vi väl vara klara var klockan 21.00 och middagen var ett faktum men var går man med en bebis och en överbelamrad barnvagn för att käka lite schysstare middag utan att få arga blickar på grund av en kinkig bebis?
Jag var sugen på Griffin men det fanns inget bord förrän kl.22.30 (!) Vi behöver verkligen roliga restaurangtips som är barnvänliga?!!!
Trötta, hungriga och oense om restaurang valde vi helt enkelt att åka hem och äta rester istället. Kändes väl sådär kul när jag varit taggad hela veckan men väl hemma var det hur mysigt som helst. 
Mina fina boyz! Skönt livemusik och kaffe från Nepresso serverades. We like!
Från pappa Fredrik, ha suktat efter den sen i julas. Luktar liljekonvaljer - my favourite! 
 

Första besöket i skolan!

Vilken LYCKA att återigen få träffa alla mina godingar och kollegor, alla var sååå gulliga! Var förvånad att jag hann komma till skolan till 9.30 rasten så jag kunde umgås lite med alla i fikarummet. 
Alla kollegor var så varma, goa och omtänktsamma. Liam var så nöjd och sov i stimmet, likaså i matsalen då han var vaken. Det märks att han har varit med i skolmiljö från min mage hehe. ^_^
Konstigt nog känns det inte som jag har varit borta, väl i klassrummet körde jag igång med frågesport, det var uppskattat men mina hembakta bullar var nog mest populär eller delad plats med att ta kort på Liam hehe.
Innan vi åkte hem fick jag fina påskkort och Liam fick fina presenter, gullungar! <3 
 
 
Liam är någonstans där bakom, vill man samla alla barn snabbt..ta med en bebis! ^_^
Mys med Sofia!
Detta fick Liam, en trogenvän som en av mina elever lämnat vidare till Liam som kanske behöver det mer än han nu...hur gulligt är inte det! Å så titta vad de skriver mina fina elever...det värmer en frökens hjärta!
En söt present fick även jag, en fantastisk fin pärluggla som jag är så förtjust i. Passar alldeles utmärkt i påskriset. 

Full fart hela dagen!

Igår var en fullspäckat dag med första föräldrargruppsträffen, tjejmiddag hemma och jag skulle ju pront baka till mitt besök i skolan. Ska överraska mina elever med hembakta bullar, lite frågesport och massa MYS idag!
Men med en kinkig liten kille som hade sovit dåligt natten innan och som inte alls ville sova på förmiddag fick jag inte mycket gjort under gårdagen. Han ville bara bli buren, minsta lilla rörelse som inte passade honom gnällde han. Supertrött var han också, tillslut fick jag ta honom i bärselen och lagade middan. Tur att tjejerna var här igår så jag kunde baka. (Tack C och N för besöket och baby watching) Haha de hade sina knep för att underhålla min lilla kille som under kvällen blev mycket lugnare. Youtube var en stor hit tydligen, med söta filmsnuttar! (Mamma har ju kört på barnkammarlåtarna utan rörliga bilder.) 
Jag lagade en vietnamesiska rätt med soppa och som vanligt lagas det i stora lass! Mycket trevligt kväll men nu måste jag göra mig iordning, grabben iordning, packa alla sakerna och om jag hinner även göra frågorna till frågesporten! 
Ikväll kommer pappa hem också, det blir dejtnight ute har vi bestämd, MYSFREDAG! 
 
Ska försöka hinna uppdatera innan vi piffa upp oss för kvällen, tjiiing sålänge! ^_^
 
Nedan bjuds det på lite bilder, dessvärre rätt mörka. 
 
En del av ingredienserna 
Mycket passande rätt med värmande soppa när det är kallt ute!
'
Mina härliga, sprudlande, glada tjejer vid middagsbordet och jaa...det finaste jag har lägger jag på bordet! Liam fick självklart vara med i ett hörn. Han älskar att vara med och titta nyfiken med sina stora ögon. ^_^
Bästa barnvaktsduon! Mys medan mamma bakar. 
Bullar och kärleksmums till mina elever och kollegor, hembakat smakar ju alltid bäst! 
Löööördagsgodis! Tack N för ägget och C för alla gottegott i påsen! 
 

2 månader idag!

Idag blir vår pojk 2 månader gammal, tiden har gått sååå fort! Liam växer så det knakar, på 2 månaderskollen i måndags vägde han 5310 gram och hela 61 cm! Snart får han inte plats i knät på mig! ^_^
Vad har hänt då under den här tiden? Liam kan nu fixera blicken, leker och pratar med sina gossedjur och svarar med googlande ljud och leenden. Han sover numera, ja sedan 2 veckors tid i sin egen säng...(vi håller fortfarande på att anpassa oss efter hans sömnrytm men det får bli ett annat inlägg)
Liam fick en godkändstämpel i baken men behövs träna lite mer på nacken. Vår lilla pojke tycker ju det är så mysigt att ligga på mage så han visade inte alls någon ansträngning när doktorn vände på honom hahaha...han bara låg där och chillade. Så nu blir det hårdträning! Det får bli pappas jobb hehehe >_^
 
Så här mysigt brukade vi ha efter maten men nu har han mer eller mindre vuxit ifrån det....
Hans favorit spot, på skötbordet! Här hänger han med Nelson, Billy och Leo (vi är lite oense om vilka djur gossedjuren är så de har fått namn istället hehe)
Nackträning och mys med pappa! <3
Det är tröttsamt med nackträning, bebis tar powernap när han tror mamma inte tittar på haha

Baby Björns resesäng

Har precis landat på soffan med en kopp latte, brr vad skönt att vara hemma igen. Liam ligger i sin säng och sover/tittar på sina kompisar. Han gnäller inte så jag passar på och ta lite egen tid.
 
Idag har jag och Liam varit på Baby Björns huvudkontor och provat deras resesängar som är under utveckling. Jag fick testa en massa olika alternativ, montera ihop och ta isär därefter säga vad jag tyckte. Det var faktiskt riktigt intressant, vi som ännu inte köpt någon resesäng. Vi har ju några resor inplanerade/köpta (yay jag är såå ressugen!) under året samt mys på landet i sommar så idag fick jag lära mig lite nytt. Innan jag åkte dit läste jag en artikel som testfakta hade gjort. Baby Björn håller väldigt hög standard, enkla, stilrena i designen, kompakta och var godkänd på testet men prislappen något högt. Vad jag söker är ju en lätt, kompakt, enkelt att hantera resesäng med hyfsat pris. Kan ni tipsa någon? 
 
Sedan undrade de om inte vi kunde testa lite på deras babysittern också, vilket vi gjorde. Liam tycker om att vara med, i dagsläget har han fått ligga på amningskudden som jag sytt. Vi knyter ihop den och lägger den på bordet. Han verkade gilla babysittern med mycket gung i hehe...
Som tack för besväret fick vi deras haklapp och matset. 
Väldgt fin färg! 
 
Wontonmaking, här ligger en inte så gammal Liam på amningskudden..mycket praktiskt! ^_^

Liams födelse!

För snart 2 månader sen välkomnade vi vår son Liam på Södersjukhuset. Här kommer min förlossningsberättelse. 
 
Efter besked om att bebisen låg i sätesbjudning blev vi erbjuden att göra ett vändningsförsök och efter en omtumlande vecka med vändningsförsöket som inte gick så bra ( doktorn försökte 4 ggr under de korta minutrarna, bebis ville verkligen inte göra kullerbyta) fick vi en tid för planerad kejsarsnitt. 
Jag minns att allting kändes så overkligt, jag var så himla taggad att föda vaginal. Inte för att jag så gärna ville gå igenom förlossningen utan mest för att det är trots allt en bukoperation och jag var rädd för komplikationerna med läkning, nålar mm. Det var inget vi kunde göra åt, vi läste på och jag pratade med kompisar som hade genomgått samma procesdur. Vilket mer eller mindre är väldigt vanligt nu för tiden....bara inom min vänskapskrets känner jag 4 av 7 som har födds sina barn med kejsarsnitt under förgående år. 
Tidigt på morgonen den 21 januari var vi beredda, bb-väskan var länge packad. Jag minns att jag väntade i sista minuten med att dricka mina 2 dl vätska, för hur annars skulle jag kunna stå ut med hungern. Man fick varken äta eller dricka på väldigt länge. Jag lugnade nerverna genom att spela Tetris på playstation hehehe. :)
Strax innan kl.8.00 kom Alex och Lisan och hämtade oss, alldeles för tidigt för vi skulle vara i sjukhuset kl.9.00 så de fick komma upp till oss. Tillslut bestämde vi att vi skulle vara där i tid, kom till sjukhuset kl.8.30.
Vi fick ett rum där vi kunde vänta, jag och Fredrik fick byta om. Fredrik fick någon form av operationskläder och jag fick en sexig vit rock med såna nätstrumpor. Efter lååååång väntan fick vi tillslut kl.10:40 gå ned till operationssalen. Då hade jag fått bedövningsalva på alla ställen som de skulle sätta nålarna och vi fick träffa kirurgen som ännu engång kontrollerade att bebisen verkligen låg i sätes. Jag kände mig lugn för vår barnmorska var så extrem trygg och informativ. Inne i operationssalen var personalen jätteglada, gulliga och avslappnade. Det märktes verkligen att de var vana vid detta så jag var inte alls orolig. Men jag minns att jag var lite nojig att bedövningen inte hade kickat igång men hon nöp mig verkligen med en vass tång sa Fredrik i efterhand hehe. Det tog inte många minuter förrän bebisen var ute....det kändes såååå overklig, jag var lite nervös över hur jag skulle ta detta när vi "åkte in för att föda barn på en bestämd tid". Men när jag hörde bebisens skrik släppte alla känslorna, tårarna sprutade och jag skrattade för han lät och skrek så högt! Personalen sa, oj..vilken arg bebis haha, hela rummet fylldes med glädjerop. Vår barnmorska visade upp bebisen som hade det finaste hyn, alldeles rosa och sedan visade hon snoppen för att verkligen bekräfta att det var en pojke för jag ville veta haha. 
Allting flöt på de kommande timmarna och visst var det jobbigt och smärtsam när bedövningen släppte. Samtidigt hade jag fått det finaste som finns, mitt barn...vårt lilla mirakel som var alldeles ljuvlig, frisk och underbar! <3
Nu skulle vi börja vårt nya liv med lillen MEN eftervården blev inte alls som jag hade väntat mig. Jag fick ingen lätt start i moderskapet....jag tror i efterhand att lyckan fick mig att vara så tappert och klarade av smärtan, för jag hade ONT överallt i kroppen....
För att göra en lång historia kort drabbade jag av streptokocker i livmodern vilket orsakade att jag fick en infektion i kroppen. Detta medförde att jag fick feberfrossa/hög feber (runt 39 - 40 grader) som vi först trodde berodde på mjölkstockning (jag hade gigantiska svullna bröst när mjölken rann till, fy det gjorde hemskt ont!) och ett snitt som aldrig ville läka. Efter x-antal gånger i vårdcentral, akuten fick jag öppna snittet igen och sedan inlagt på sjukhus med antibiotika direkt i blodet. Än idag 8 veckor efteråt känner jag fortfarande av smärta vid snittet men nu kan jag iallafall röra mig fritt, nysa, hosta och skratta utan att det gör ont. Nu hade jag väldigt otur......
 
Idag känns allt så avlägsen, här sitter jag och skriver och Liam ligger bredvid och sover. Helt otroligt vilken resa! 
Jag fick en bok från min fina vän Peipei som heter "Så överlever du ditt första år som mamma" där hittar jag en lista som stämmer så bra (en del då jag genomförde kejsarsnitt) hehe. 
 
Topp 10 Barnafödandets tio största chocker
 
10. Att man blev så himla stor under graviditeten.
9. Att man fortfarande är så fet när man lämnar sjukhuset.
8. Att förlossningen och eftervård är så kladdig.
7. Att man är så rädd för att någonsin behöva tömma tarmen igen under den här livstiden. 
6. Att man ser så plufsig ut i ansiktet på videofilmer och foton från sjukhuset. (haha jaaa, jag var extremt vattenfylld)
5. Att man är övertygad om att man aldrig kommer att ilja ha sex igen.
4. Att sjukhuset är så oansvarigt att det lämnar ut en så underbar bebis till en människa som bytte blöja för första gången i går. 
3. Att det är så komplicerat att amma.
2. Att man redan är så hängiven och underkuvad bebisen.
1. Att ingen någonsin har berättat hur ont det EGENTLIGEN gör att födda barn. 
 
Stor som ett hus, slangar och nålar, sexiga knästrumpor, stolt pappa klipper navelstängeln och lilla lilla fina Liam.<3
 

Pappa på jobb!

Det är första natten vi sover utan pappa hemma då han är på konferens. Inatt får Liam sova med mig i sängen annars har han varit så duktig med att sova i sin egen säng. Det är nog mest mamma som vill ha bebismys.. :)
Har precis pratat med pappa Fredrik och Liam ligger här bredvid och susar gott. Jag ska nog också försöka lägga mig innan han vaknar och vill äta. Imorgon väntar ett spännande möte hos Baby Björn! 
 
Sov gott! 
 
Mammas lilla gosing!

Hej bloggen!

Nu efter många om och men samt önskemål har jag bett min duktiga syrra hjälpa mig att fixa bloggen. (Jag suger när det gäller koder mm men är för pedant för att köra på en ful layout.) Har ju hittills mer eller mindre "fotobloggat" på Instagram. Vet inte riktigt varför jag inte har varit aktiv med bloggskrivandet. Jag har upplevt att det finns många människor där ute som har så många åsikter (det är bra med åsikter!) med  elaka tungor. Det tycker jag är tråkigt...
Jag har ännu inte bestämt mig för hur mina inlägg kommer vara men generellt vill jag skriva om positiva saker som sker i min vardag. Detta för att jag själv tycker det är kul att läsa om att mina vänner mår bra ^_^
Självklart finns det dagar utan att hålla någon som helst fasad, då jag känner mig som en påse skit eller att inget blir rätt. Jag har lärt mig nu när jag har blivit ¨stor¨ hehe är att försöka skaka av mig det dåliga. En klok person sa en gång att livet är för kort för struntsaker...det anamar jag. ^_^ Så om jag på något sätt "retar" upp någon med mina "mår bra inlägg" så borde den här personen kanske inte fortsätta besöka min blogg >_^
Jag kommer skriva om min son Liams utveckling, vår vardag, mitt nya liv som mamma, inredning, mode, mat, resor...ja helt enkelt vad som dyker upp i mitt huvud. Jag bloggar också främst för att jag tycker det är kul att gå tillbaks och läsa. Å juste, jag älskar att ta kort! Lever upp till fördomarna haha 
 
Hoppas ni blir glada, inspirerade och främst vara med och dela min lycka över livets glädjen. 
 
PEACE and LOVE!
 
Becks
En härlig bild från mitt första besök i ljuva Österlen 2011!