Mitt älskade barn

Det är så känsligt det här med barnuppfostran och det finns väl egentligen inga "rätt eller fel" så länge man älskar sitt barn och vill dess det bästa. 
Vad som får mig att vilja skriva det här inlägget är för att jag läste en så jättebra artikel på senaste mama tidningen (Så blev allas barn STÖRST, BÄST OCH VACKRAST!) om hur våra barn sporras till "duktighets jaget" men att det kan komma som ett slag när verkligheten inte överensstämmer med allt beröm de växt upp med....
Jag hör ju själv hur jag ibland berömmer Liam och säger att han är "duktig". Vi med andra vill ju såklart att han ska växa upp och ha en god självkänsla.  Att han ska tro på sig själv, ha förmågan att stå för den han är men vara ödmjuk och tacksam. Respektera och behandla andra som man själv vill bli behandlad. Att förstå, att bemöta livets alla upp och nedgångar, det är en utmaning som han mer andra kommer att behöva genomgå. Då får vi hoppas att hans goda självkänsla kommer att hjälpa honom på vägen. 
Jag tror det är viktigt att vi vuxna hjälper de små med att sätta gränser i tidigt skede, att visa vad som inte är ok och faktiskt säga NEJ. Ett invant mönster är svårt att bryta ju äldre de blir...
Det viktiga här som jag faktiskt saknade själv i min uppväxt är att vi sedan tar tid att ge en förklaring. Kanske inte alltid nödvändigt att förklara i stundens hetta men att man tar det när barnet (en själv) har lugnat ner sig. 
 
Nu är vi i en fas där Liam tror allting är roligt, han slår ner grejer och skrattar när vi säger ajaj eller stopp. Vi kämpar på och visst tröttnar jag på mig själv när det enda jag hör mig själv säga är aj aj, nej (försöker undvika det) eller stopp men i längre sikt tror jag ändå att jag gör honom en björntjänst. Han liksom andra barn tycker givetvis att det är kul att busas och BUSA är det bästa jag vet MEN det hårfina gränsen är inte alltid lätt.
 Det är verkligen en svår balans vi föräldrar dras med......
Jag tror dock att i slutändan och det allra allra viktigaste är ju att varje barn vill bli sett och de viktigaste ögonen är ju förstås sina egna föräldrars. 
Ta tid och se de vackraste som finns, den/de du skapat! 
 
 
 
 

Morsdag

Visst blev jag uppvaktad av mina fina killar på morsdag i söndags. Vaknade till  nybryggt cappuccino och en present som Liam hjälpte mig att öppna. Jag hade tittat på en pappershållare i marmor och mässing från Ferm living tidigare men lät bli att köpa för vi ändå skulle flytta snart. Den hade tydligen pappan siktat på och kommit ihåg! Det är såna små tankar som gör mig lycklig.
 
Sedan skulle jag göra mig iordning för vi skulle tydligen åka till mitt favorit frukostställe för att äta. Vid det utblommade syrenträdet i en nyvaken Kungsholmen fick jag min frukost serverad precis som jag ville ha det. Alldeles underbart att sitta länge ute med min lilla familj! Älskar er, de finaste jag har! <3

Frukost på Petit France

Min lilla trädgårdsmästare, så tacksam att jag fick bli din mamma! 

Hexagon stand från Ferm living, love it!





Slutbeställning påskriven!

Idag var vi på Myresjös kontor och gick igenom hela slutbeställningslista igen så att alla ändringarna var med samt att slutsumman stämnde. ^_^
Vi passade också på att titta igenom valen som fanns på kontoret. Känns skönt att del 1 äntligen är klar! 
Även om det är galet kul med alla dessa val så ska det bli skönt att göra annat och ta semester från att mäta, räkna och oroa oss för olika saker (på ett tag).
 
 
Innan vi åkte in gjorde vi vår hemläxa (som vi höll på att glömma bort) med att märka ut var vi kan tänka oss att behöva ljudisolera/förstärka väggarna med spån. Svårt att veta exakt vilka väggar vi kommer sätta upp saker på, egentlign är det ju bäst att ha förstärka väggar överallt...men (varför ska det alltid finnas en men) då det kostar runt 350 kr/löpmeter så kan vi inte dirket ta på alla väggar tyvärr. Vi har även valt att stegljudisolera hela övervåningen, så alla små springande tassar inte sätter huset i gungning! ^_^
 
 Duschsetet Alterna duscha II ser bra ut även i verklighet, det har vi valt i samtliga WC/badrum.
 
 
 
Så här ser vårt ekgolv ut! Alla mina svarta håstrån kommer att synas men som Fredrik säger, vad gör det...de måste ändå röjas bort. Då hoppas vi att han också hjälper till för det var han som pront ville ha det golvet. >_^
 
Vi har valt att ha en helvit trappa i funkstilen. 
 
Jag får nöja mig med stenskivor i denna utföranden, då det var det enda valet som fanns i tillvalslistan. Jag hade önskat att ha samtliga bänkskivor i carrarmarmor som vi har idag men då skulle vi behöva ta kostnadsförslag direkt från entreprenören och det kändes lite meckigt. Jaja, man kan ju inte alltid få som man vill ha. Snyggt och slittåligt kommer det bli ändå! ^_^



 
 
 
 

Tvätt/groventré

I vår standard tvätt/groventré ingår det en viss uppsättning med HTH-skåp. Den lösningen är verkligen inte mycket att hurra för, därför ritade vi till ett högskåp och något längre skiva. När vi fick offerten på runt 11000kr inkl. montering var det bara att konstatera att vi behövde lösa tvättstugan själva. Vi anser det är väldigt mycket pengar för ett högskåp, ett underskåp på 50 cm med en liten diskho och en laminatskiva på ca 2 meter. >_<
Vi var därför och besökte det stora blågula varuhuset och planerade tvättstuga lösning. 
Vi vill ha en funktionell tvättstuga med bra förvaringsmöjligheter, någonstans där vi kan källsortera och även möjlighet att byta blöja på. 
Som vanligt kommer Myresjö fortfarande utföra grundarbetet samt installera tvättmaskin/torktumlare men själva förvaringen kommer vi nog utföra själva. Nedan har ni två tvättstuga lösningar
 
Denna lösning är från HTH, högskåpet har viss städutrustning men har lite svårt att se vad som ingår i denna utföranden. Står något om giftskåp...
 
Så här ser vår ritning ut från IKEA, det gulmarkerade skåpet utgör värmepannan NIBE. 
Som ni ser så har vi tryckt in så många överskåp samt underskåp som möjligt. ^_^
Samtliga överskåp har måtten 80 cm i höjd och 60 cm samt 40 cm i bred. Underskåpen har utdragbara lådor varav en av lådorna tänkte vi ha en udragbar strykbräda. Alla luckorna/lådfronter är släta och vitlackade, heter Veddinge. Enligt kalkylen vi fick från byggprogrammet skulle denna lösning hamna på ca. 11 000 kr exkl. blandare och arbetskostnad.
 
 
Jag gillar att diskbänken är djup med stor "stänkyta", vi som har småbarn och som jobbar med barn vet hur de kan se ut efter en hel dag ute! 
På andra sidan väggen har vi förstärkt med spånskiva, där tänkte vi montera upp hyllor för källsortering mm. 
 
Denna lösning är inte så pjåkigt men vi kommer dock inte kunna ha så djupa hyllor då spelrummet inte är så mycket. 


Just denna lösning hittade jag här och passar till vanliga IKEA stommar för mer info finns på hemsidan. 
 

Badrumstankar

Igår var jag ledigt från jobbet och började därmed långhelgen, vi passade då på att göra lite ärenden som att åka och kolla på olika husval. YAY, det hör ju inte till ovanligheten eller haha. (Det är typ det enda vi gör nu förtiden.)
Svängde förbi det stora blågula varuhuset för att spana på tvättstugalösning (får visa hur det blev i ett annat inlägg när vi har byggt upp med programmet.) men slutade med att vi också spanade på badrumslösningar.
Nu var det väldigt längesen jag kollade på badrum på Ikea, tyckte inte de hade så många roliga lösningar för några år sedan men måste säga att jag blev glatt överraskad igår.
 
Vi har 3 badrum att inreda, 2 badrum är standard i vår husmodell från början, vi valde att ha ett eget vuxen badrum (jättelyxigt och jättedyrt!) men det kommer definitivt vara värt det känner vi.
Kostnadförslag som vi har fått från Vedum badrumslösning kostar alldeles för mycket och då får vi inte så som vi vill ha det heller. Med andra ord, mycket pengar för ok-känsla = dålig affär. 
Vi har därför funderat på olika lösningar för att hålla kostnaderna nere men ändå få det snyggt och enhetlig!
Vi kommer fortfarande be Myresjö bygga grunden i badrummen, dvs fuktspärra, kakla/sätta klinkers, golvvärme mm. De kommer också få montera vägghängda toaletter (tillval) och duschblandare/takduschar men kommodlösningar kommer vi nog göra själva. 
 
I det lilla badrummet på entréplan ville jag först ha en liknande lösning som jag fann i Allt i hemmets badrumsspecial med en Carrara marmorplatta med en liggande handfat samt kommodlösning genom att ha Ikea metodstommar som förvaring. Jättesnyggt helt i min stil! Tror dock att denna lösning kommer att kosta en hel del då bara Carrara marmorplattan skulle ligga runt 5000 kr.....Gaaah! 
 
 
Hittade då till min förtjusning denna kommod Godmorgon/Odensvik handfat med måttet 80 i vitlaserad ek.
Trodde absolut inte att jag skulle gilla träslag i ett badrum men just denna var så läckert, inte alls så här gul som det är på bilden utan mer mattvit. Kommer passa fint fint till våra golv i huset. (Vi har bytt ut standard  ekgolvet till ett vitlaserad ekgolv för ljusets skull). 
 
Dubbla kommoder till de andra två badrum med bra förvaringslådor. Tror det kan bli bra! Blandarna har vi inte riktigt kommit överens men lite så här kommer det bli. 
Vi kommer att måttbeställa och kakla in stora speglar istället för att ha spegelskåp...
 

Nya lägenheten

Förra veckan fick vi nycklarna till lägenheten som vi ska gästspela i ca 1 år. Jättefräscht och rymlig även om vi nu kommer att flytta från en 3a till en 2a. 
Allt är nytt, med nya vitvaror och ett badrum utrustad med tvättmaskin/torktumlare och badkar! ^_^
Så har vi fått garageplats som ligger i direkt anslutning under oss, praktiskt som tusan! 


En stort välkomnande hall med bra förvaring.

Separat kök/matplats med separata frys och kylskåp. Mycket bra för en familj som tänker på mat i 24/7! haha

Stora fönsterpartier mot allmänning.  Alla fönster är också rustade med kodlås, känns därför helt ok att bo på bottenvåning. Jag gillar att det är ordentliga och djupa fönsterkarmar. Köpte precis ett mini växthus som jag ska ha på köksfönstret för kryddor och annat smått och gott. 



Möte inför slutbeställningen

Vi har upplevt att det har varit några ojämna perioder där vi till och från känt oss stressade med de många val som ska göras inför varje delmoment av husplaneringen, till att det kan vara tyst i flera veckor.....då vi har fått väntat på offerter/ritningar mm. 
Därför har vi nu under tiden vi väntar på våra bygglovshandlingar bestämt möte med vår säljare Lars för att gå igenom alla val inför slutbeställningen av huset. På så viss har vi tid på oss att få offerter och framförallt att i lugn och ro gå igenom alla valen gentemot vår budget. 
Mötet tog närmare 4h, där vi gick igenom allt i detalj. Från husets utsida till rum för rum.....
Blev alldeles snurrigt med alla val och beslut meeeeeen det kändes bra för det innebär att vi är ett steg närmare ett inflyttningsdatum!
Bara några beslut till att betänka, sedan ska vi nog försöka redan i veckan skicka in en slutbeställning. Allt för att komma med på tåget inför den stundande industrisemestern. (Vi har fortfarande chansen att göra ändringar 
de kommande veckorna ändå). 
 
Vi hade mötet i visningshuset (ett smart168). Perfekt att kunna gå runt och kika på olika val. ^_^
 
Nästa möte vi har bokat in blir med inredarna på Whyte Lilja som ska hjälpa oss med helhetstänket. (Detta möte skulle väl egentligen ha varit bättre att ha innan slutbeställningsmötet....menmen nu får det bli så.) Då kommer vi framförallt titta på val av färg/tapeter mm. Jag hoppas också att de ska hjälpa oss med vår walk-in-closet. Vi har nämligen valt att ta bort skjutdörren som skulle skärmar (spara på några tusenlappar) och istället ha större öppning både i bred/höjd. Vi får spåna lite på lösningen......så det blir snyggt och enkelt. Jag (vi) är inte så mycket för extravaganta pampiga lösningar.  
 
Jag gillar vad jag ser, tror att vi har beställd något liknande badkar. Bild lånad från Whyte Lilja. 
 
 

Uppdatering bygglov

Häromveckan träffade vi vår säljare Lars ute på vår tomt för en snabbtitt av vilka träd vi vill behålla. Kommunen hade skickat efter det som en komplettering.
Vi konstaterade att samtliga träd som mestadels består av stora höga granar/tallar/björkar kommer mest skymma och utgör en fara i framtiden. Vi valde att endast spara 2 granar som kommer bli fint att klä till jul.
I samband med det så har vi även skickat in en ny sitplan. Håller tummarna nu att allt går som det ska! 
 
 
 
 

Vårt drömkök blir till verklighet!

Jag tror jag har skrivit rätt många inlägg om köket, det är verkligen ett av de viktigaste valen i bygget. För mig är det verkligen kärnan i huset. Vi äter sjuuuuk mycket mat och lagar massor med mat i min stora familj och det är något jag vill anamma från mina föräldrar.
Nu när vi har möjlighet att bygga ett helt nytt kök från grund måste vi ju nästan passa på men det största problemet är ju att ett kök med alla dessa val är INTE HELT GRATIS! >_<
Efter många turer till HTH, diskussion med kollegor/familj samt många timmar surfande runt på nätet och jämfört priser (vitvaror mm) har vi beslutat att köra all in i köket. I början tänkte vi eventuellt skippa vitvarorna och köpa de själva i efterhand. Då vi nu har valt det mesta intregreat vill vi inte riskera att vitvarorna inte ska passa till luckor/måttbeställda kompositbänkskivor. Det mesta ligger runt några tusen skillnad och vissa till och med något dyrare om vi köper och fixar själv, allt beror på vilka kampanjer företagen har. Det blir lite en gambling och i slutändan känns det ändå bäst att flytta in till ett fullt fungerande kök och allt går på husgarantin. 
 
Så fick det bli, vi väntar dock fortfarande på prisförfrågan på 2 cm mot 3 cm kompositbänkskiva. 3 cm är förstås kanske den bästa lösningen men skiljer det många många tusenlappar är det tyvärr inte värt. Det återstå att se!
 
Integrerade frys/kylskåp och diskmaskin fick det bli, det blir stilrent med vita matta handtag samt kompositbänkskiva från Silestone i utförande Lagoon. (Ser ut som marmor men slittåligare). 
Samtliga vitvaror från Siemens, vi valde tillslut en spishäll på 80 cm samt en fläktkåpa från Thermex (takmotor) på 90 cm. Ni hajar hur mycket mat jag måste laga här va hehehe 
 
 
Denna induktionshäll har vi valt men har inte riktigt bestämd oss ännu. Måste åka och jämföra funktionerna mot en "vanligare" utföranden om 4 plattor.  
 
 
Köksön blir hela 2 meter med bardel och lådsystem om 2x100 cm och även här har vi valt samma kompositskiva.
Valde att ha ett stort fönster vid diskbänken, blir mysigt att blicka ut mot entrén och har "koll" på framsidan. Mycket viktigt att planera in det enligt arkitekten, vi kommer tacka honom för det i efterhand...hoppas han har rätt! ^_^
 
Under luckorna har vi valt ledspottar.
 
 
 

Nekad sitplan och nya lösningar invändigt!

Vi har fått tråkiga nyheter gällande vårt bygglov. Kommunen godkänner inte vår nuvarande sitplan då vi har en liten del av garaget på prickad mark, då de anser prickad mark är "helig". Deras förslag var att vi skulle flytta garaget till andra sidan av husets kortsida. Inte alls bra förslag tycker vi såklart. Då tappar vi en stor del av trivseln. Garaget kommer att skymma en del av vår kvällssol och köksfönstret kommer inte fylla sin funktion då jag istället för grönska kommer stirra in i en garagevägg. Eller så kommer vi behöva spegelvända undervåningen så groventré kommer i direkt anslutning till garaget men då kommer vi inte få kvällsol i kök och matplats samt att vi kommer att ha en bilväg som utsikt. Ni förstår förtvivlan! Första nackdelen med att ha en hörntomt!
Jag förstår att det är viktigt att ha lagar och förordningar men de tar ju ingen hänsyn till helhetsplaneringen för den enskilda familjen så länge det finns en anledning att anmärka. På det otroligt petiga även om det i största sannorlikhet inte kommer påverka någon då det lilla hörnet av vår garage sticker ut på prickad mark som då är runt 3.6 meter från bilvägen istället för 4 meter. Å vi ska inte ens prata om den långa väntetiden tills vi får svar.......
Vi har hursom tagit kontakt med vår husleverantör som ska göra om placeringen något samt att vi kommer att minska garaget så det kommer bortom prickad mark. Då hoppas vi att vi ska få bygglovet att gå igenom.....
 
To be continue!
 
Till dess håller vi på med ändringar, tillval och förhoppningsvis komma fram till alla slutliga beslut. Om vad vi kan räkna med att beställa och få färdigställd av husleverantör gentemot min händiga pappa och elektriker brorsa. Så otroligt snällt att jag kan räkna med att få hjälp från de!
Ser faktiskt riktigt mycket framemot att ha massor med folk i huset, stora som små, gamla och unga i en härligt kaotiskt röra. På det massa mat förstås! ^_^  
 
Köksritningen på plats och då krävdes det lite ändringar, det lilla liggande fönstret fick vi flytta för att det skulle hamna i rätt symmetri med luckorna. Groventré något mindre och en lite större och välkommande hall samt större skjutdörrsförvaring. 
 
 
 
På övervåningen har vi minskat vårt badrum och valt större badrum för dubbla kommoder till barn(en)s badrum. Nej jag är inte gravid! >_<
Vi har också önskat att de flyttar väggen mellan vårt sovrum och walk-in-closet något så vi får större förvaring då vi anser att utrymmet bakom dörren inte kommer att nyttjas. Denna lösning blev mycket bättre för på så vis får vi en mycket mer jämnfördelat walk-in-closet, då Mr här i hemmet hade synpunkter om det hahaha. ^_^
 
 



 

Tomten i kvällsljuset

Godmorgon!
 
Häromdagen var vi bortbjudna på knutisgrillmiddag hos mina vänner Lamooi som bor i grannområde där vi ska bygga hus. Jättemysigt trots att det snöade och var kallt. Vi satt inomhus och myste med alla barnen. 
Det bästa är ju att det är gott om utrymme i ett hus och som alla säger...så har man ju hela trädgården för de små liven att springa runt i oavsett väder och årstid. 
Efter många timmar god mat och mys i deras varma och ljusa hem passade vi på att åka till vår tomt för att spana på var kvällssolen kommer att ligga. Det har verkligen hänt massor, så härligt att se allt växtlighet nu när det är vår.
Det är så många hus som har ploppat upp under den korta tiden och tomterna mittemot oss är mitt i sitt grundarbete. Härligt att se sådant framfart och det kändes riktigt mysigt att stå där på tomten och nästan kunna uppleva hur det kommer vara om 1 år. ^_^
 
Här är kl.20:15. Vi kommer att ha kvällssol mot köket och del av altanen. Förhoppningsvis får vi ännu mer sol när träden mittemot fälls när bygget hos grannarna sätts igång. 

 
Plockade hem ett gäng vitsippor från tomten, såg att blåbärsriset är i fullblom och knoppiga. I sommar får vi åka dit och plocka blåbär! 
 
 
 
 
 
 

Planerar kök

Det känns lite som jag bloggar bakåt tid men ändå framåt när det gäller huset. Jag har ju som sagt inte riktigt hunnit efter veckors av hektiskta beslut. Det tar verkligen musten ur en men inte på ett dåligt sätt hursom vi var och träffade HTH kök och köksplanerare Fredrik. Det var ett väldigt givande möte och då kände vi att vi var rätt bra överens om vad vi var ute efter.
Vita släta luckor med hantag, lådor på undersidan och en Thermex fläkt med motor som sitter uppe i taket för att det ska vara tystare och med starkare sug. Sedan ville vi ha en marmorskiva på köksön men detta val blev vi starkt avråd från då marmor är väldigt känsligt mot syraangrep och lätt att missfärgas. Vi kikade närmare på en kompositskiva från Silestone i namnet Lagoon (http://se.silestone.com/farger/farg/lagoon/)
som har ett mönster som ser ut som marmor men som är slitstarkare och lättskött. Dessa skivor kostar ca. 10% mer men är i längden mer hållbart. 
Vi åkte till HTH igår för att kolla ännu närmare på köksluckorna, bänkskivorna och handtagen och nu blev vi nog lite oense om vilka handtag vi ska välja, mattsvarta (som vi valde i början) eller mattvita? Jag upptäckte att de svarta handtagen blev väldigt fula om lacken blev repad. 
 
Innan vi kan  drömma oss vidare måste vi få offerten över vårt kök.....det ska bli väldigt intressant att se allting specificerat! För visst är det så...varenda liten pryl kostar. Vad kan man leva utan och vad kan man offra en måltid för att få ha det haha. ^_^
 
Här ser ni en del av vårt kök...
 
Vi planerar eventuellt att ha svarta vitvaror i micro och ugn men ha intregrerat diskmaskin, kyl/frys för att få en enhetligt känsla. Här spanar Fredrik på hur det kan se ut....
 
 
Här är köket med vita handtag, väldigt fräscht tycker jag. 
 


 

Liams krypin

För  2 veckor sen släppte vi alla måsten och tog en skön promenad till Kungsträdgården och myste hela familjen.
Vi gick även förbi Babyproffsen på Hornsgatan och gissa om jag blev glad över att de hade Bliss Sthlm sängkläder och hela sortimentet i färgskalan Slate grey i butiken. Det känns alltid bra att klämma och känna på materialet samt se hur färgen är i verkligheten. Nu känns Liams rum komplett!
Vi är supernöjda och då menar jag vi alla tre för Liam sover numera i sin egen säng och i sitt eget rum. Så himla sköööönt, inga små flygande ben och armar som väcker en hela natten. Verligen dubbla tummar upp för den höga höjden på spjälskyddet och de neutrala mönstret i mjukaste bomull. Vill ha ett sådant set även till oss! Ser så himla mysigt och gosigt ut! ^_^
 
Mjuka dova färger...
 
Här ligger han oftast och pillar och leker med sina gosedjur.
 
 
 
Måtten är väl tilltagna med praktiska snören som håller skyddet på plats. Nu behöver jag inte vara orolig att Liam ska slå i sitt huvud eller att han ska få loss det och snurra sig in i det som det hände med det förra.
Tröttnar man på rutor så är skyddet vändbart och likaså med sängkläderna.  
 
 
 
 
 

Lägenheten är såld!

Det har varit 2 veckor av spänning, från att vi la ut vår lägenhet på försäljning har vi bevakat hemnet som hökar. Vad var oddsen att från nästan inga 3or ute i området till sju stycken 3or till salu som hade visning samma helg! Fy vad pirrigt det har varit men samtidigt väldigt skoj.
När man gör en storstädning inför en försäljning så ser man verkligen lägenhetens skönhet. Nästan så man vill skriva upp det på en lista, hallåååå ser ni det vackra ljuset! Vi har sooooool från 10-20 på ballen! ^_^ 
Nervositeten kunde vi inte riktigt undgå trots att vi VISSTE att vi har den BÄSTA lägenheten för i slutändan är ju smaken som baken. Alla är vi ju olika och har olika tycke och smak. MEN! Åååhhh så roligt att det var så många som gillade vår lägenhet!
Omkring 36 par kom på visningen varav 28 uppskrivna andra var väl grannar och konkurrenter haha. Budgivningen började redan på måndagen innan vi ens haft 2a visningen! Kontraktet skrev vi redan på tisdagskvällen. Köparna är ett ungt par  i vår ålder, de la 1a budet och vi förstod ganska snart att de jättegärna ville bo här. Heja de som tillslut vann! Det känns helt rätt att de får ta över vår fina fina fina lägenhet! 
 
Jag grät en skvätt på kvällen för nu är det på riktigt, vi ska lämna detta fantastiska område. Vår första gemensamma bostad, som jag har trivts här! Här blev vi kära! Jag minns så väl den där tidiga varma sommarmorgonen i juli på föreningens trappa, när vi träffades på en kompis fest i grannhuset. Där satt vi och blickade ut mot vattnet och pratade.....det kändes bara så härligt och 4 år senare sitter vi här i vår ljusa lägenhet med vår son och planerar för vårt hus. Det är en ganska mäktig känsla....obeskrivlig och jag är otroligt tacksam. Jag kommer aldrig glömma bort vårt liv här...det var ju här det började. <3
 
Jag gick all in med snittblommor, älskar det! 
 
Fångade upp fåtöljensfärg i buketten. Stora vita doftrosor, ranunklar och forsythian.

Köket med köksön som vi byggde till.

Arbetshörnan
 
En oxelkvist och lite stilleben
 
Småvaser på marmorbricka som jag fick i avskedspresent för längesen när jag jobbade som nanny.


 
Balkongen med söder, sydvästläge. Rhodedendron köpte jag i sista minuten...tur att jag lyckades hitta en som gick i samma milda färgskala som övriga balkongväxter...lilavit.
 
Sovrumsfönstret med mälarglimt....
 
Vill ha en sån bukett i sovrummet vaaaaarje dag, tack!
 
 

Förstår ni ljuset....

50 shades of white...bäddade lager på lager i olika material. Skönaste sängkläderna från Muji!
 
Ordning och reda på skoväggen!
 
 
Liam har också sin samling...
 
Liams krypin - nya fina sängkläder från BLISS, jag får visa er en närmare titt i ett annat inlägg. SÅ NÖJDA