Drömmen om ute inne

Vårt husprojekt har förtillfället lite sportlov då både vår säljare och arkitekt är bortresta med sina familjer på skidsemester.  
Vi har dock inte tagit sportlov, utan diskuterar för fullt hur vi vill justera förslaget vi fick från arkitekten. Just nu fokuserar vi oss på val av fönser och placeringar. Detta är ju väsentligt då det avgör ljuset och möbleringen.
Vi vill gärna ha stora partier med fönster i de sociala ytorna, lite som att vara ute fast inne. Då vi har en rätt stor tomt och grannens hus ligger i gaveln till vår tomt så känns det helt ok mot insyn. Jag kommer dessutom vilja ha gardiner från tak till golv som vi kan dra för om kvällarna. Precis som vi har just nu! Jag älskar´t. ^_^
 
Här nedan har vi några inspirationsbilder och så var vi och spanade lite inredning i helgen...sååå roligt! 
Det ligger en drös med kataloger som jag ska försöka hinna plöja igenom när tillfället ges. 
 
Då vet ni vad jag siktar på att göra i helgen. Nu vill jag önskar er en Trevlig helg!
 
 
 
Myresjös Allegro
 
I det lilla WC på nedrevåningen vill vi ha ett liggande fönster högt upp mot insyn men med maximalt ljusinsläpp!
 
Helt i vår smak men lite väl stort fönster här för vår tomt!
 
 
I tvättstugan vill vi ha liggande fönster så vi kan ha förvaringsutrymme ovanför...
 
 Väldigt bra lösning med förvaring och så slipper man få ont i ryggen. ^_^
 
Leka är viktigt, mellan varven fick lilleman krypa runt och pilla på leksaker....



 

Hej vabruari!

Visst är det typiskt när jag just skrivit att allt börjar återgå till vardagen och i nästa veva insjuknar både jag och Liam.
De närmaste dagarna har jag gått här med yrsel och illamående. Typ migrän...jag har aldrig haft det tidigare men fruktansvärt jobbigt! 
Liam har ngt knas i tarmarna. Lös i magen och spytt några gånger. För övrigt är han glad och pigg. BVC trodde det har att göra med hans feber/förkylning förra vecka. Så vi har kört på med blåbär och redan idag är det mycket bättre. Jag har dock sanerat hela lägenheten, byt ut och tvättat allt som går att tvätta. Å så har jag avbokat alla träffar och bara varit hemma och myst. Lillen börjar dock bli rätt rastlöst med att bara hänga med mig. Så vi hoppas på lite lek och bus imorgon. 
Jag däremot har sytt medan Liam tagit sina långa naps. Vilket ALDRIG händer annars. ^_^
 
 
Gosig kille efter 3h vila! 
 
Mjuk oversize raglan tröja med läderlapp

Vi fortsätter på raglanmodellen här med kombinationen mjuk imitations jeanstyg, blommigt och konjakbrun läderlapp och så ville jag göra något skoj med mössan så då fick de ögon och mun. ^_^

Svårt att få till ljuset en grå dag som denna och motivet som vägrade sitta stilla. 
 



Chillar bebis is BACK!

Nu har vi varit hemma i 1 vecka och det börjar sakta återgå till vardagen igen och vi har fått tillbaka vår glada, nöjda bebis. Han äter och sover samt CHILLAR som han gör bäst!
Världens GOSIGASTE numera kan själv bebis!
 
 


Sådär kan han sitta och chillar medan jag plocka undan disk mm...mycket praktiskt tycker den här mamman..
Efter återhämtningen har han massor med energi för att leka och imponera på tjejkompisarna Denise och Céline....>_^

Nja...trodde han ja! ^_^

Mumsigt att sleva i sig grädde....

Vår glada pojke! <3 




 

Lite bilder från Parisresan

Jag har inte hunnit lägga upp några bilder från resan, har dock inte tagit så jättemånga heller då det var dåligt väder och Liam mådde dålig. Jag hade fullt upp att få honom äta och dricka ordentligt vilket var en kamp. 
Hursom, vi njöt av de mysiga stunderna lite extra. 
Vi var bland annat och åt på ett liten vietnamesisk restaurang  som hade fått högsta betyg på Tripadviser. De hade två olika avsmakningsmenyer, de körde vi på och det var gott men jag har ätit godare vietnamesiskt mat. Vi tyckte maten var något mesigt saltat och en aning för sött. 
 
Mina fina boys på Saigon Pantheon
 
Me and my boy som spelar svår...
 
3 olika förrätter...
 
3 olika sallader...mellanrätt..
 
Huvudrätterna, till höger var nog den bästa rätten karameliserad fisk som serverades rykande hett! Mums! Vi fick dock vänta tok för länge så Liam hann tyvärr bli gnällig och trött så efterrätten slängde vi bara i oss för att komma hem fort. 
 
Lite skillnad på lekparker i Paris och vad vi har här hemma...Liam var inte alls impad!
 
Arkitekturen däremot...asså såå himla mäktig byggnad!
 
Här ser man tom att Liam har feber, vattniga ögon och hängig. Vi behövde dock ut och ta friskluft. Lagom avstånd till kyrkan Notre Dame som är 850 år gammal. 
 
 
 
Över takåsarna
 
 
 
Gladfisen
 
Liams leksak hade visst blivit lite större....
 
 

Inspiration walk in closet

Vi ska strax ut och spana saker till huset och få inspiration. Bland annat åka till Alviks måleri för vi har vägarna förbi, än är det lång tid kvar till val av färger och tapet på väggarna men alltid skoj att kolla på utbudet. 
Vi ska mest kolla vilka tapeter som finns som standardval dvs prisgrupp 7. 
Vi är nog mer inne på att ha målade vägar men allt beror ju på, vi har en hel lista på vilka tillval vi prioriterar mest och vad vi själva kan fixa med hjälp av familj och vänner. 
 
Jag tänkte mest visar inspiration till min del av walk in closet som jag hittat. (Javisst drömmen om en walk in closet slår in!) Så himla smarta lösningar och stilren precis i min smak. Det mesta är dessutom från IKEA, snäll mot plånboken! ^_^
 
 
 

Nyheter från BabyZen

Igår var vi förbi Babyshop i Sturegallerian för att spana in nyheterna från Babyzen. 
Babyzen lanserar nu två nya vagnar här i Sverige. De har nu utvecklat den redan fantastiska YOYO 6+ till YOYO 0+ detta innebär att den nya modellen går att använda redan vid födseln. Man har då möjlighet att ändra vagnen efter sina behov från liggläge till sittläge allt efter att barnet växer. Trots förbättringen är vagnen lika liten och väger lika mycket samt fortfarande den enda barnvagn som passar i handbagageutrymmet på planet. Så himla bra! Dessutom har de utvecklat däcken och det går att köpa de i 4 pack separat. 
Så har vi den tuffa vagnen Zen med 3 hjul och solcell lampa. Den har stora hjul och känns väldigt stadig samt lätt att köra. Trots storleken är den väldigt compact ihopfälld! Det som jag gillade mest är att man kan använda liggdelen som babyvagga!!! Där har de tänkt till! 
Jag passade även på att be Monica från ReiRei att dema Ergobaby selen, vi har använt den mycket speciellt när vi har rest. Alltid bra att få lite tips och råd då vi ska ut och resa snart igen. ^_^
Sedan är jag supernyfiken på den nya super soptunna Ubbi alla småbarnsfamiljs bästa vän i badrummet. 
Det får bli ett annat inlägg då den verkar vara suverän!
 
Monica berättar om de förbättrade modellerna
 
Hemligheten ligger i den smarta plankan som man flyttar från liggläge till sittläge när det är dags.
 
Niklas visar den smarta rymliga liggkorgen som även fungerar som vagga. 
 
Vår pimpade YOYO som vi har haft så mycket glädje och användning för. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leka av sig

Full fart framåt, idag har det varit full fart sedan vi vaknade. 
Jag har skrivit det tidigare och skriver igen att jag har haft turen att träffa så fina föräldrar från min föräldrargrupp.
Vi har hängt ihop sedan våra bebisar har varit pyttesmå, det är så roligt att se utvecklingen tillsammans.
Varje vecka träffas vi för att hitta på något skoj, tidigare när alla barnen var bebisar kunde vi ta promenader till olika fik och myst. Sedan har vi börjat hänga hos varandra för det varit lättare och roligare för barnen att leka fritt medan vi äter/fika utan att det stör andra och det är SUPERMYSIGT! 
Idag var det min tur att hålla i lunchen, passade på att bjuda in två pappor till. Det var fullt hus, 6 vuxna och 6 barn. Det var så roligt, sådär kaotiskt härligt med bus, skratt, barnskrik och gråt precis som det ska va! ^_^
Vi hann ju både äta oss mätta och prata. Barnen fick leka av sig, samspela och dela med sig av leksakerna. En efter en slocknade på noll tid, till och med Liam som är en sån kämpe när det gäller att hålla sig vaken haha. 
Då jag och Liam är återigen ensamma hemma då pappa Fredrik är på jobb så blev vi inbjudna hos Ed, Emilia och Céline på middag och prata hus. Tror ni att vi är lyckliga som har en byggledare som kompis och dessutom granne! Liam fick leka ännu lite till och dessutom med sååå roliga och fina leksaker!
 
Nu ska jag sussa för imorgon är vi inbjudna på ett roligt frukostevent med Babyzen YoYo resebarnvagnen som vi har och som vi älskar! Perfekt då vi ändå ska in och hämta våra visum till Kina. Tjohoo, många timmar fylla i dokument men bara 2 besök, progress! (Sorligt ironi!) >_<
 
 
Liam blev helt förälskad i denna roliga krokodil xylofon från Skip hop. Jag gillar att den är av trä och Skip hop har återigen lyckats få alla små djurkompisarna att ser så vänliga ut och så enkla utan massa krims krams!
 
Så roligt med hjul, krokodilen följer ju med en var man än rör på sig!
 
 
Välbehövd fika paus efter bus och lek! Tack Céline för tebjudningen och att du delade med dig av alla dina roliga leksaker!
 
 
 

Första möte med arkitekten

Det här med att hitta det "perfekta" huset har verkligen inte varit lätt, vi har verkligen plöjt igenom huskataloger. Allt har ju ett pris, varje kvadratmeter kostar och sedan har vi det roliga, alla tillvalen! ^_^
För att få ut så mycket hus för pengarna har vi tillslut kommit överens om ett tvåplans hus med inga öppna taknock. Dels för att få ut så många kvadratmetrar som möjligt men också för att det ska vara funktionell för en barnfamilj med barn som förmodligen inte är tysta som lamm hehe. 
Både jag och Fredrik gillar högt i tak och den härliga känslan av rymd (speciellt för Fredrik som är runt 190 lång) därför har vi valt att höja takhöjden till 2.70 cm och många stora fönster ned till golvet.
Vi har ännu inte bestämd oss för vilket hustyp som vi ska ha men har träffat arkitekten för att spåna på planlösningar som passar våra behov och önskemål. Det är lite justeringar vi vill ändra så vi ska boka ny tid med arkitekten igen. Detta ingår i vår totalentreprenad att rita om, ändra planritningar tills det passar oss och tomten där vi ska bygga. Det var ett riktigt givande möte, vi fick lära oss massor och bolla idéer. Några nedslag på grund av tuffa bestämmelser. Vi är väldigt nöjda med typ av planlösning, nu får vi hoppas att det håller inom ramen av vår budget. 
 
Fortsättningen följer men här har ni lite skisser in action! Här får vi ut exakta kvadratmetrar för varje yta och en arkitekt med ett skarpt öga för hårda bestämmelser, funktion och ljusinsläpp. 
 
 3 timmar och vi hade många funderingar så det blev lunch på kontoret så vi kunde fokusera oss på vårt hus. 
 
Detta för att vi skulle hinna åka ut och få en känsla av ett befintligt hus, just i den storlek vi planerar på 184 kvm.
 
Stora sällskapsytor och så kan det ser ut men detta hus hade väldigt mycket standard val och kanske inte helt i vår smak. Två långa killar under ett icke förhöjd tak...
 

Projekt husbygge - vi ska bli med HUS!

Nu kan jag avslöja, vårt hittills största projekt! Häromdagen skrev vi under och blivit tomtägare. 
Efter många om och men, turer fram och tillbaks, timmar på hemnet, visningar, JM besök på nyproducerade lägenheter och återigen timmar på hemnet....husvisningar, promenader i vårt nya område bestämde vi oss. Vi ska bygga bo i ett NYTT HUS! Det känns rätt och något som passar oss bäst. 
Det är ett stort beslut och därför har vi gjort väldigt mycket reserach, pratat med banken, läst olika avtal, läst andra husbloggar, måååååånga turer till tomten och pratat med olika husleverantör innan vi bestämde oss. 
Både jag och Fredrik kommer att blogga om vår resa, här och på Myresjös hemsida. Husleverantören som vi valde tillslut. Vi kommer att köra med totalentreprenad, ni hänger väl med! ^_^
 
Här får ni se bilder på vår tomt, nästa inlägg får ni hänga med oss till arkitekten!
 
Hörntomt på återvänd gata och relativt plan tomt, träden ska bort och så får vi hålla alla våra tår och fingrar att tomten inte har lera eller berg under.


En skön promenad på väg till sjö och strand som ligger ca 15 min bort i vårt område. 


 

Hem ljuva hem minst sagt!

Borta bra, hemma BÄST!!! Verkligen, har faktiskt nästan längtat hem till hemmets trygga vrå då Liam blev dålig och vädret var knas (kallt, rått, soligt till starka vindar med piskande ösregn och hagel). 
Ja, ni hör..det var kanske inte vår bästa resa men vi fick en mysig dag på just Alla hjärtans dag då Liam blev bättre och Fredrik tog ledigt. 
 
Vi har bara kurerat oss sen vi kom hem därav tystnaden här inne. Liam har kommit i totalt obalans min annars så glada nöjda bebis är totalt omvänd. Ha varken velat äta, dricka, sova eller leka själv. Hänger på mig i 24/7. Stackars bebis!  SÅ SKÖNT ATT VARA HEMMA! 
 

Mitt lilla hjärta, nudlar i små mängder har varit roligt att äta. Skönt att han har börjat äta lite igen. <3


 

Laduree och första macaron

Det är ju nästan ett måste att fika på Laduree när man är i Paris. 
Väldigt mysigt efter att få komma in och värma sig efter regn och skur, vi fick ett bord vid fönstret. 
Liam satt som en kung i en av de tjusiga barnstolarna ala barockstilen. Där träffade han också en sockersöt fransyska i hans format och ålder, de båda fattade direkt tycke för varandra. Log och vinkade till varandra...asså jag dog lite där av "cutiness". Babylove!!! ^_^
Det var ju trots allt Saint Valentine´s dag och det var ju givet att Liam skulle få sin första macaron, ni kan ju gissa om han gillade den haha. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Valentine's day

Önskar vi er! 




1a dagen

Det var inte många timmars sömn inatt. Liam spydde ner sig och på det feber, hade svårt att komma till ro och sova. Efter några vändor gick vi upp 
vid 6 och åt frukost, rätt mysigt ändå. 
Vi får ju se det från den ljusa sidan, vi är ju här hela lilla familjen! 
Vi valde att lägga till hotellfrukost, vilket var toppen då utbudet och råvarorna var fantastiskt. 
Febern har lagt sig lite men det är fortfarande en hängig kille som vill vara näääära. Därför har vi bara varit inomhus på hotellet efter en liten förmiddag tur med pappa runt i kvarteret. 
Eftermiddagen har vi mest kollat på film och sovit medan regnet har piskat hårt mot rutorna. Blåser gör det också. Vilken vändning mot hur fint det var imorse! 
Snart kommer pappa Fredrik tillbaka, då ska vi ut och äta middag på ett Vietställe som vi kollat upp. 
Imorgon får vi hoppas på bättre tur med  vädret och att bebis är feberfri.  

Min snygga man på balkongen. 

Febrig men glad ändå!

Vi åkte upp till takterrassen, här fick man bra utsikt över staden. 


Käkade en lättare 3 rätter till lunch men jag var för glupsk så glömde fota efterrätten som var fantastisk med cremebrulé och chokladfoundant. Moule med Provencesmaker och vin. Ett måste varje gång jag är här. 

Fina gränder!










Bonsoir från Paris!

Har varit full fart idag, upp med tuppen för ett viktigt möte. Lunchat med svärmor och slutligen är vi hääääääär! Paris Paris Paris, det är ju något magiskt med denna vackra stad. Vi har checkat in på Holiday inn, hunnit packa upp och gått en liten runda för att inhandla vatten och snacks. Vi bor jättefint, mkt mindre än förra gången men högst upp på 7e våningen med balkong och har verkligen Notre dame som granne. Fångade kvällsljuset med systemkameran, får visa när vi är hemma. Nu John Blund, hoppas det då Liam verkar ha fått feber. >_<
Imorgon får vi ha pappa Fredz fram till lunch, SUPERMYS! ^_^

Sov gott! 


Jag är redo mamma. 

Ragglangos på Ericsons deli.


Notre dame i kvällsljuset 

Ser här alla småbarns föräldrar, här kunde vi rulla vagn! 







Fota till visum

Nu har vi köpt biljetter till Hong kong, Macau och Kina. Det sistnämnda behöver vi söka visum för att få komma in. Himlans mycket tjafs det här med visum och all dess byråkrati. Senast vi sökte visum behövde jag åka dit 3 gånger då jag inte fick med allt som behövdes...denna gång får jag hoppas att det blir smidigare. 
Morgonen har därför ägnas åt att fota Liam för de kräver att man ska ha ett färgkort med vit bakgrund. Inte så lätt att få en 1 åring att sitta still, titta rakt in i kameran och helst ser allvarligt ut. 
Tror dock att jag lyckades med några, får ta med alla så får de bestämma vilket som passar bäst. 
 
Vi ska strax äta lunch och sedan möta upp pappa Ed och Céline på en promenad, kanske ta vi en sväng förbi bibblan också. Perfekt besök för våra boknördar/bokmalar. ^_^
 
Dagens Liam outfit:
Body: Lindex
Byxor: House of common
Strumpor med halkskydd: HM
 
 
Här är två av de som jag tror blir bra...den första ser man dock inte båda öronen men hur petiga är de?!
 
 
 
 
Gillar att byxorna har resår vid byxslutet och jag älskar färgen!
 
 
 
 
 
 

Eat with style

Jag måste visa er vad jag fick för mig att göra häromdagen, jag har lite fetish för haklappar. Tycker givetvis att Liam ska få kladda och försöka äta själv vilket alltid slutar med att det är kladd precis överallt. Jag har inga problem med att torka och städa efter honom, det hör ju till. Hemma hos oss är det för kallt att klä av honom för varje måltid, därför skyddar jag kläderna med en ordentligt haklapp/förklädde. Därför fick jag idén att sy just en förklädde som ska se mer ut som en tröja än just en förklädde (målar varianten). 
Jag hittade imitationskinn hemma och gallontyg i svart, tycker dock det är lite för svart även om det är snyggt när det är stillrent med skinndetaljer. Därför ska jag sy till något blommigt på bröstet, men än vet jag inte vad. Vad tycker ni? 
 
Mmmmm mums! ^_^
 
Moahaha han ser ut som dr Evil på superhjälptarna ^_^
 
 
Hjälp, vad ska jag hitta på med de här söta tygbitarna?
 

Härligt nystädat hem

Idag tog vi tag i städningen här hemma. Både jag och Fredrik trivs så mycket bättre när vi har undanplockat, vi har som mål att alltid försöka städa en gång i veckan. Då hjälps vi båda åt förstås, det går så rugigt mycket snabbare. Hittills har det gått hur bra som helst med Liam, han leker för sig själv eller svansar efter när vi dammsuger. 
Sedan fick vi besök av svärmor/farmor med småkusinerna och faster Bella. Himla roligt tyckte Liam som älskar att leka med andra barn. Han kan ibland bara sitta och titta på, skratta högt åt deras bus..knasunge! ^_^
 
Vi vuxna fikade och pratade..ja alla utom farmor som fick gå och leka med alla pojkarna haha. 
Perfekt regnig myssöndag!
 
Leker i sitt eget rum, var tvungen att smygfota lite...hehe
 
Älskar vårt multirum = vardagsrum/kontor/kök/lekrum i ett. Då gäller det att hålla ordning, jag tar hjälp av lådor och korgar. Jag har nog en brokig samling av nytt/gammalt, metall/betong/glas..små stilleben i grupper. Älskar´t!
Sedan är jag så himla nöjd med våra gardinskenor/takskenor som jag måttbeställde på Home in Harmony i Sickla. Jag sydde till skira vita gardiner som går från tak till golv och som jag drar för om kvällarna, det ger en sånt lyxigt hotellkänsla och skyddar mot insyn. Rummet känns så mycket större och luftigare bara sådär hokus pokus om man har rätt inredning! >_^
 
Mina raringar trivs bra här på fönsterbrädan, 3:e gången de blommar om. 
 
Har ni testat denna, omg så god och 100% frukt!
 
Farmor/mormor med boysen. <3
 

Sovmorgon och Pineapple bun

Så skönt med helg och framförallt att ha pappa Fredrik hemma igen. Jag fick sovmorgon och gick upp kl.10 idag, lyx! Idag har vi inte gjort mycket, bara ätit massor hemma hos mina föräldrar som vanligt. 
Idag bakade mamma och lilla kanin ( Lili ) balobao aka Hong kong pineapple bun, när jag kom dit var de nygräddade och super mumsiga. Luftiga med frasig topping! 
Själva bullen är som en solbulle, det är själva toppingen som är grejen. Man har krossade ananas, florsocker, smör, ägg gula, bikarbonat och grisfett. Fick lära mig att det är grisfettet som gör att toppingen blir härligt frasiga. 
Låter inte så aptitretande kanske men gott är det. Sedan hade mammas kompis bakat och tagit med sig min favorit chiffong kaka mums mums mums. ^_^ Happy fika!
 
Mammas balobao

Auntie Kellys chiffong kaka. 


 

Favorit i repris

Det har varit 3 tunga nätter med lite sömn, tror att Liam har en förkylning på gång. Han har vägrat att sova i egen säng, vaknat flera gånger och varit ledsen. Det är helt omöjligt att sova med en bebis som vrider och vänder på sig var 30:e minut. Igår natt var värst och imorse vaknade han upp pigg som en lärka precis som ingenting...jag förstår inte hur han orkar! Själv var jag som en zombie och såg ut som ett spöke, tog baaaaara några timmar för mig att piggna till.
Var dock så glad att vi orkade tar oss ut. Vi myslunchade med kompisen Céline och Emilia på Nine Event som serverar så himla bra lunchbuffé. Älskar miljön och utbudet av mat. Varje tisdag har de också kvällsöppet till klockan 20.00 då dukar de upp barnbuffé, barnanpassa restaurangen så barnen blir underhållna med Bolibompa och massa leksaker. Gillar konceptet och himlans mysigt för oss småbarnsfamiljer att kunna träffa vänner på middag mitt i veckan.
 
Efter lunchen trotsade vi regnet och gick till biblioteket och bläddrade i böcker, hade sångstund och myste med mellanmål.
Idag är det mamma Emilias sista lediga vardag som föräldraledig för denna gång. Det har varit så otroligt roligt att kunna umgås så här mycket med våra små. Tagit härliga promenader, fikat och pratat av oss om sömnlösa nätter, bajsblöjor, barndomsminnen och framtida drömmar. <3
Hoppas innerligt att vi ska finna tid att hitta på bus med våra bus mellan jobb och familjepusslandet. ^_^
Vi lovar att ta hand om pappa Ed på Öppna förskolan och på baby rytmiken. Så ser vi ju framemot att läsa hans blogginlägg också hehe
Lycka till på måndag, det kommer gå toppenbra! xxx
 
 
Goa ungar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sempers nya gröt och vällingprodukter

Igår var vi på Sempers HK och myste med lite föreläsning och frukostmingel. 
Så mysigt att få träffa några bekanta ansikten från produktionen igen, de var så glada att träffa Liam efter så många månader! Liam var 7,5 månader när vi fotades och idag har han hunnit blivit 1 år. 
 
Hela teamet känns så familjärt, de fyllde i varandras meningar och var så måna om att vi föräldrar kom till tal med våra funderingar och frågor. Jag som älskar föreläsningar fick verkligen lära mig massa matnyttigt. Vi fick ta del av produktutvecklingen, hur företaget jobbar med att uppnå de nordiska kraven med alla råvaror som noggrann granskas innan de släpps in i produktionen. Råvaran är ju A och O!
All gröt och välling tillverkas i Götene på Västergötland sedan 1942 med svensk färsk grädde, närodlad spannmål och rapsolja. Oj vad jag längtar till vår/sommarn när vi åker till landet på Österlen och få njuta av de milslånga vackra åkrarna just med raps.
Förutom kvalitén och alla riktlinger har vi ju förstås SMAKERNA! Chatarina Tennefors, som är forsknings och utvecklings-, samt kvalitetsdirektör på Semper sammanfattade så bra om hur de tänker och utgått från barns behov av näringsinnehåll. För visst är det så "barn är inte små vuxna" de behöver givetvis mer för att utvecklas. Till exempel mer nyttiga fetter än protein. I de nya recepten har Semper byt ut palmolja mot grädde och tillsammans med rapsolja och sololja får produkterna en ännu bättre fettbalans. Förändringen bygger på forskning som visar att mjölkfettet har egenskaper som kan bidra till bättre kognitiv utveckling och hälsa hos små barn. Förutom alla hälsofördelar ger grädden en naturligare och rundare smak dessutom snäll mot miljön då grädden transporteras från granngården i form av kopplade rör!
 
För oss har det varit ett naturligt val att välja Sempers välling och gröt. Som stora syster till 4 yngre syskon har jag hjälpt mina föräldrar med att ta hand om småsyskonen. Semper fanns då i vår familj och mättade små magar och idag mättar den min sons! Från generation till generation..det känns tryggt. 
 
Det var minst sagt en intressant förmiddag med Semper familjen. För mer infomation om de nya produkterna, checka in deras hemsida. http://www.semperbarnmat.se/

Du kan också inom kort läsa en interjuv med mig där som Spoon har sammanställt. 
 
Tack Semper och Vimedbarn för ett mycket väl arrangerat event. 
 
Gottegott frukostbuffé för stora och små magar. Vilket härligt kontor och jag älskar köksön! 
 
 Spana in de nya grötförpackningarna i härliga ljusa trendiga färger med mumsiga bilder. Tror jag behöver en second breakfast. ^_^
 
 Liam på hyllan! <3 <3 <3
 
Liams förpackningar finns ännu inte i butikerna men de var så snälla så vi fick med alla paketen från första produktionen som fanns på kontoret så både farmor och mormor och vi fick ett var! ^_^
 
Chillar gör han hos alla, här med praktikanten. 
 
Efteråt hann vi mysa lite med farmor som jobbar i byggnaden mittemot. <3
Generösa Semper hade plockat ihop en jättefin goodiebag med massa nyheter som vi kan testa, helt anpassad till Liams ålder!
 
 

Vill ha!

Jag har gått och kärat ner mig i Elodie Details Spring 2014 som kommer lanseras i februari!!!
Tycker om att produkterna är neutrala, enkla, coola och har en aning retro touch. Hur härligt är den mintgröna färgen och det klassiska svart/vita! LOVE IT!
Jag vill ha allt speciellt alla produkter i mönstret graphic grace, det bruna läderdetaljerna är pricken över i. Passa en cool kille som Liam hehe (chillarbebis nr uno)
Graphic grace finns även inom home decor serien. Det skapar verkligen vill ha begär! Förvaringskorgen skulle passa så fint i vårt vardagsrum mot vår stora turkosa soffa, som förvaring till Liams alla leksaker som han har i hans lekhörna. Åhhh måste planera in förhandlingstaktik mot Freddan! >_^
Här har jag plockat ihop massa ögongodis, VARNING! Så lätt att bli kär!
 Ni hittar hela kollektionen på Elodie Details hemsida http://elodiedetails.com/
 
Coolast på semestern! Den är inte bara snygg utan så himla bra att man kan fälla ned hela liggdelen när barnet sover. Elodie details har verkligen tänkt till här, smart med det stora solskyddet som går att dra fram mot sol och vind. Handtaget i läder och grymt bra till att hänga shoppingkassar haha. Skulle passa perfekt nu när vi ska åka till Macau, Kina och Hong-kong. Åhhhhhhhh ^_^ 
Passande regnskydd, snyggt och preppad till alla väder. Det är ju som bekant, finns inget dåligt väder.... >_^
 
Flower power, längtar till sommarn!
 
 
Matchy matchy, en för varje outfit om mama får välja! ^_^
 
 
 
Denna kombination, så fint!
 
Liam behöver nya nappar, blev så ledsen när Fredrik tappade Liams mintgröna napp. 
 
 

Liam på nya Semper förpackningarna!

Imorgon ska jag och mina bloggkompisar Emilia, Elin och Regina åka på mysigt gröt och vällingfrukost där Semper ska visa upp sina nya förpackningar. Där bland de finns vårt allra eget paket med Liam på paketet.
Jag har ju vetat länge men då det har varit väldigt hemligt så har jag inte kunnat dela med mig med nyheten först nu i samband med lanseringen av de nya paketen som kommer till handeln inom kort. 
Liam har fått pryda nya natti nattvällingen just för att vi fick honom att se trött ut på beställning. Väldigt passande bild för förpackningen även om jag tycker det är lite synd att man inte ser hela hans söta ansikte. ^_^ 
Kul grej att spara och som minne då detta verkligen var oväntat. Från en dag på stan, till casting och på paketet händelse. 
 
Bild från Sempers hemsida. 
 
 
 
 

Hänga på biblioteket

Det är faktiskt en vardagslyx att få hänga med sitt barn på biblioteket. Blättra i böcker och mysa, detta helt gratis. Ja nu är vi ju med och bidra i form av skatt varje månad. Det gör jag gärna för detta och även öppna förskolan. Alla är välkomna oavsett hur tjock plånbok man har, det tycker vi är bra. Alla lika och unika! ^_^



Kände mig lite övergiven då Liam som vanligt kryper iväg till andra barn. Nu har han lärt sig att tigga kex med sina stora hundögon också. Där hängde han och fikade med nya kompisar....^_^








Hej måndag!

Idag fick jag sovmorgon, Liam vaknade först kl.07.30 yay!
Så vi slapp tröttmåndag men har då ändå inte hunnit göra mycket. Vi har skypat med moster Lisan i Kina, planerat lite för vi ska försöka klämma in en Kina resa innan jag börjar jobba. Vi hinner dock inte hänga tillsammans i Kina då moster Lisan är på väg hem efter 8 månader i Asien. 
Det enda jobbiga är alla visum tjafs...ringde till kinesisa ambassaden idag men de har visst stängt i samband med kinesiska nyår. Får hålla tummarna för oss att vi hinner boka allt och få visum i tid. 
För tillfället är det väldigt väldigt väldigt mycket beslut som behöver fattas. På det massa jobb för Fredrik, många jobbresor på väldigt kort varsel. Den här veckan åker han till Köpenhamn och vi får klara oss utan honom i 3 dagar. 
Det fixar vi nog men det här med jobbresor har sina för- och nackdelar. För tillfället när jag är föräldraledig så går det bra men när jag börja jobba igen får vi nog pussla lite precis som alla andra småbarnsfamiljer kan jag tänka mig. 
 
Näh nu får jag ta tag i dagen. Vi siktar på en skön promenad och hänga på biblioteket! ^_^
 
Dagens Liam outfit:
Tröja: Newbie Kappahl
Jeans: som jag sytt av ett par av mina gamla
strumpor: reafynd från Melton
 
Liam har som vanligt hunnit laga några vändor med mat...
 
 
Gått ut med hunden...
 
Läst några böcker..
 
Sötaste rumpan
 
Så föta "strumpisar"!
 

Helgens bilder och ny åkpåse

Vi har bara myst en massa och ätit gott. 
Har även trotsat helgens minst sagt gråtrista väder med barnvagnspromenad i naturen med ny varm åkpåse som jag är så nöjd med!
 
 På väg till sjön Gömmaren.
 
Det blev en Voksi Urban som passar oss bättre i naturmaterial. Ull, fjäder och dun håller Liam varm och torr. 
 
Idag när det var 0 gradigt, hade Liam bara på sig en tjock tröja och ullkrage. Det räckte gott och väl.
Det bästa är nog att jag inte behöver klä honom lager på lager. Då vi har en väldigt lättväckt kille var det helt omöjligt att klä av honom när han låg och sov efter en promenad, det slutade alltid med att han vaknade sjöblöt. 
 
En glad kille med fika, banankex utan socker och mjölk. Spillfri mugg från Bambino perfekt att ha i vagnen. Det enda som saknas är buggans tray som jag fortfarande förhandlar. Ni vet ju hur det kommer sluta hahaha ^_^
 
Jag har lämnat in vår svarta suflett till skräddarn. Jag vill göra om den till en vintersuflett med möjlighet att dra fram surfletten en snäppe till när det snöar eller blåser precis som solskyddet vi har. Har tänkt göra det länge nu och sedan fick jag reda på att detta är standard på Buffalovagnen. Det kanske är en tidsfråga när denna suflett kommer till donkey. 
Får se om han kan få till den som jag vill, tänkte först göra det själv men insåg ganska snart att jag inte vill riskera att förstöra den. Dessutom kommer han använda bättre dragkedja och framförallt har han de rätta verktygen! Får visa när den är klar. 






Fatbun!

Ni har väl inte missat att man kan skicka semlogram via Facebook, mina fina vänner vet ju att jag är en riktig gottegris så jag har redan fått 2 semlogram!
Hittills har både jag och Liam testat Bread & Butters semla (stora och smarriga) och Bakgårdens semla (man fick en minisemla) tummen upp att den var lagom söt men brödet var lite torrt. 
Sedan har vi testat NKs semla, gillade brödet men grädden hade stelnat något. 
 
Favoriten är annars Gunnarssons special semla. Får ta en sväng förbi någon dag. ^_^

Semlefika med kusinvitamin 





 
 

Köpenhamn VS Paris

Det är verkligen i sista minuten men jag och Liam ska få hänga med pappa på jobb igen. YAY! 
Vi fick välja mellan Köpenhamn eller Paris, två fantastiska städer men får jag välja så blir det såklart PARIS! Älskar Paaaaris!
Bara strosa runt, fika, ÄTA GOTT och fönstershoppa, helt underbart! Vi kommer att bo i centrala Paris, närmare bestämd ett stenkast från Latinska kvarteret och granne med Notre dame. 
Sist vi var där var Liam 3 månader och hans första resa. Det gick ju bra, han var såå liten och nu är han 1 år och har myror i brallen! Så vi får hoppas han är medgörlig ändå. 
 När vi var där i april förra året var det helt fantastiskt väder nu får vi planera lite varmare kläder och så får vi hoppas på regnfria dagar! Då blir jag nöjd. 
Vi har valt att stanna 1 extra natt/dag som vi kan spendera tillsammans hela lilla familjen, då ska vi sikta oss på området Marais som vi inte hann med sist och såklart äta Viet mat hos de söta tanterna! ^_^
 
 
A bientôt à Paris! 
 
Jag hittar inte de fina bilderna jag tog från systemkameran så får visa mobilbilderna.
Notre dame



Liten trött bebis...

Snyggpappan på Latinska kvarteret bland ostronbarer, utefik och charmiga gamla hus, love it!

Asså dessa bakverk!