Mamis play date!

Idag ska jag träffa bästa moster Olle Ruby och bara chilla i några timmar. Liam ska ha en pappa och son dag. Jag har därför valt en ICKE amningsvänlig klänning. Tjohoo!

Dagens outfit!

Älskar mina Toms espadriller köpta i London.

Lite mindre saker att hålla reda på i handväskan. 


Holiday mode

Känslan när man vaknar upp, det är strålande sol, det är varmt och ha båda mina älsklingar hemma....
Har inte hunnit blogga då vi varit bortresta i London och sedan har det rullat på. Hittade några bilder som beskriver känslan den dagen då vi skulle resa. Love it!

Frukost på balkongen, nybakta crossaint mmmmmm!

Bebisen sover, chillar på balkongen innan avresan. 

Kycklingvingar på O´Larys Arlanda. (Sämsta servicen någonsin, det var ett gäng unga trötta ungdomar som tydligen inte uppskattade sitt jobb...)

Fredz kör ju som vanligt på hamburgare.

Frappe på det
 
En glad bebis
 
 

 


Ruby tuesday!

Hej hopp! Idag har jag och Liam myst med moster Olle rubin. Käkat lunch och babblat i 2h. Sedan blev det balkonghäng för hela slanten!

Lunch på thaien..ruby in pink!
 
Gillar att äta gröt, han äter oftast upp en hel provportion men det taaaaar tid! Både händer och fötter ska ju smakas däremellan. Snart ska det testas gröt med äpple och mango.

Mellismys på balkongen.

Glada bebben

På Zetas köpte jag snack-gurka som ska tydligen vara som godis...små söta gurkor på G redan!

Mina Elintomater - de växer så det knakar! Kan bli upp till 2 meter höga. Just nu har det tillkommit 2 nya plantor!

Små tomater i klasar på G! 


Baby espadriller

Älskar söta baby fossingar! De här söta tyskorna fick Liam av sin kompis Richard. Så söta på små barfota bebisfossingar. Ångrar att jag inte köpte just espadriller från Tom's när vi var på NYC. Tusan vad sköna de skulle vara på nu. Får nöja mig med mina låga vita converse idag. ^_^

Puss puss puss

Barbarpappan fick Liam av mina söta elever som sommarpresent när vi var på skolavslutningen. Den tycker han om att klämma och "sparka" ner. 
 

Mor och son!

 


Gosiga killar

Igår var Liam på riktigt goshumör. Han låg på sin pappas bröst och strök med handen och klappade honom på kinden el kanske mer klämma haha. Jag fick riktigt fina bilder! 

Som när han var nyfödd med grodbenen! <3

Ville såklart också vara med och mysa. 
 

Glass glass i stora lass!

Igår tog jag och Liam en promenad med doktor Rebecca (mammagruppen) och hennes lilla Didrik en promenad till Kungaholmen och åt glass på Kungsholmens glassfabrik som ligger på Pipersgatan. De har egen tillverkade glass precis som favvostället Stikki Nikki. Där kunde man även köpa diverse kaffe för en billig peng (25kr för en stor latte) men inte vanligt kaffe. Då espresso är så mycket godare stod det i deras meny. ^_^

Kan själv!

Lycklig över sin egen skiva. 

En tiovolivåffla med hasselnöt, hallonsorbet och mynta-lime! 


Zetas handelsträdgård

Idag tog vi en sväng förbi min absoluta favvo trädgård - Zetas handelsträdgård. Det är sååå mysigt, de har sååå fina växter och utemiljöer. När vi kommer dit så stannar tiden...Fredrik vet, han låter mig bara gå och vandrar precis som Ferdinand och luktar på blommorna. 

Jag har världens finaste man, som uppskattar och unnar mig min hobby!

<3

Mumsig fika i trädgårds cafeet, goda surdegsmackor. Varmrökt laxmacka fick det bli denna gång.

Leka och flyga flygplan med pappa är bland det roligaste..
 

 

Klöver i massor

Dagens fångst!

 

 


Black magic

Jag har sedan från början när vi gjorde research bland barnvagns djungeln varit intresserad att ha/köpa chassiskydd för vår vagn. Dels för att skydda mot repor och stöttar men också för att det är snyggt och coolt. All black!
Det kostar ca 600kr att beställa ett paket specialsydda hos en tjej jag läst om från någon barnvagnsblogg. Skeptisk som jag är över resultatet har det inte blivit av med någon beställning. Sedan bestämde jag mig häromdagen att jag kunde försöka göra det själv. Så fick det bli och jag blev väldigt glatt överraskad över resultatet. Jättenöjd! Synd att jag inte hann göra det innan reporna kom, så lätthänt när man fäller upp och ned vagnen när den packas i bilen. 

Jag ville också testa att sy ett sittunderlägg till vagnen, så mycket roligare än orginalet som alla har inklusive mig själv haha. Första gången gick det sådär då jag hade bråttom och slarvade en hel del. Lösa trådar ( att jag aldrig lär mig, min syslöjd fröken gav mig bara VG i sömnadsteknik och inte MVG just för jag då slarvade med fula lösa trådar!) passformen var inte ultimat när Liam väl satt i vagnen. Sedan kom Fredrik med den priljanta idéen med att ha stänkskydd för smutsiga fossingar. Inte för att det behövs nu, Liams fötter är ju ändå upp i luften om han själv får bestämma hehe men i framåtsyfte. Jag kunde inte leva med så många skavanker så jag sydde helt enkelt om en del av sittunderlägget. Resultatet blev ju sååå bra...med facit i hand, aldrig stressa och har bråttom med hantverk!

Här har ni lite förebilder och efterbilder. ^_^

Första sittunderlaget och inga chassiskydd.
 

Här började jag med första biten.

All black förutom handtaget då den behövs regleras i olika lägen.
Valde att ta bilden med blixt för att visa var reflexen sitter, visst syns vi i mörker!
 

Glada bebben i sin pimpade ride.

Ja, ni ser var fötterna är men..
 

 

Stänkskyddet talar tydligt vem som är kung på tronen. >_^


Sommar rea!

I fredags skulle jag och Emilia mysa på NK förturs rea för alla NK nyckelkunder i 2h mellan kl.10-12. Det är ju något man inte har möjlighet till när man jobbar. Så lät det så trevligt att caféerna hade speciella frukosterbjudanden.
Efter om och men när man har bebisar kom vi dit lagom till tolv haha. Efter en tur på barnavdelningen med fina saker till våra små lunchade vi på East. Mysigt och gottegott! Vi hann också med en tur på Ohlssons tyger där jag köpte tyg till pimpningen av Liams vagn som jag tänkte skriva om i ett annat inlägg. ^_^

Här är lite fina bilder på dagen.

Liam med Céline gaga

Så himla söt när hon lägger huvudet snett...

Emilias laxmakirolls

Jag beställer alltid tempurarolls och lax+avocado nigiri

Min snygga kusins outfit för summerburst!
 

 


Manikyr och pedikyr

Idag tog jag mig tiden att unna mig en maniyr och pedikyr behandling. Jag fick ett presentkort av Fredrik i julklapp som jag inte nyttjat. Däremellan har jag ju fött barn och sedan har det inte funnits tillfälle att piffa till sig. Tiden har verkligen rusat iväg. Nu passar det alldeles utmärkt, sommarfina fötter och händer! Perfekt till semestern!

Skönt med varmt fotbad och ryggmassage

Beslutångest som vanligt...
 
Aprikosorange fick det bli.
 

Första gången jag får en tip med förstärkning, då jag lyckats bryta nageln mitt i. Känns väldigt konstigt att ha tip men jag slipper i varje fall ha ont.

Tadaa, en ljus ljus vitbabyrosa i gelish (ett nagellack som ska hålla längre slitage)! Checka in "min" snygga pojkvänklocka i roseguld och läderband som han för övrigt fick av mig. Om det ändå bara ligger på byrån så kan jag lika gärna ha den. ^_^
 

Nätshopping

För några dagar sedan fick vi vårt jättepaket med kläder vi beställt från nätet. Jag har aldrig varit någon bigfan av nätshopping då jag vill oftast klämma och testa kläderna för att kolla kvalitén. Däremot är min andra hälft rätt bra på det så nu har jag smått också handlat lite på nätet till mig själv men framförallt barnkläder till Liam. Det går ju bra och oftast handlar man ändå någon stl större. Det bästa är ju förstås att det är lite billigare och så hittar man andra märken utöver de vanliga kedjorna till som sagt ett betydligt bättre pris. Vi är mycket nöjda över kläder från Little house of common. Snygga enkla och fin kvalité alltså ordentligt sytt och rejäla tyger. Liam behöver bara växa lite i de haha.

Hihi lagom till januari eller nåt.

En del av kläderna, från favvomärket Petit Bataue och så testade vi Little house of common. ^_^


Sommarfest

Igår var jag en sväng på stan närmare bestämd Josefinas på sommarfest med jobbet.

Var egentligen för trött för fest då Liam har varit kinkig i några dagar. Har haft "feber" (38,3 -39 grader) till och från. Vet inte om det är tänder på gång eller om det är en fas. Natten till igår var det inte kul, då vaknade han var 30 minut och var gnällig/skrek otröstlig. Fy, det är ju förstås hjärtskärande när man inte kan trösta med något och samtidigt dötrött. Antar att jag är rätt bortskämd med att ha haft det så lätt med honom hittills. Efter att ha  sovit till 12 på dagen vaknade Liam utvilad och glad till min lättnad.

Hursom, jäääättemysigt och bra att jag bestämde mig för att åka iväg på kvällen så jag kunde umgås med mina fina kollegor/vänner. Trivs så himla bra med mina goisar som är så omtänksamma. Fredrik hade nämligen sina kollegor över på personalgrillfest hos oss, typiskt att det inträffade samma kväll. Hade varit trevligt att umgås med de med.

Det bjöd på en god sommarbuffe med diverse primörer. Festkommitten hade fixat lite roliga samtalsämnen och delat in oss i olika grupper. Väldigt roliga frågor haha. Vårt lag hade klart de bästa svaren. Vad sägs om att kunna spruta vatten från ett hål i hakan!
Efter middagen köpte jag och Glory goda drinkar och gjorde ett försök med att vara ute i deras fina uteservering men det var för kallt. Synd för det är verkligen fin där. Vi drog vidare till Och himlen därtill och skulle "tantfika" haha efter så många "nya unga friska vindar".
Så himla mysigt!!! ❤❤❤

Gårdagens mama

I dimman...(fotografens hehe)
 

Fina festkommitté

Mojito med min homie på himlen därtill!

Cheers!
 

 

Hahaha Latinostyle! Checka in Glorys uggishögtalare, respekt girly! <3


Studenter 2013

Vi har firat vår lilla bebis i familjen och flickvännen Emma som tog studenten förra veckan.
Fest i dagarna två med mycket umgänge, mat och dricka. Mest av allt kärlek, lycka och stolthet för dessa ungdomar.
Nu börjar ett nytt kapitel i deras liv. Högskola/ jobba, upptäcka världen på egen hand, styra och ta vara på möjligheterna som ges här i livet. Stötta på med- och motvindar, förhoppningsvis lära sig ett och annat på vägen..på så vis bli starkare och komma till insikt med vad som är viktigast för de.
Jag vill härmed önskar Er all lycka för framtiden! ❤❤❤

Studenterna 2013
 
Stolta mor och son!
 
Älskade snorungen!
 
 Har blivit stor och stark här med sina snygga systrar! >_^
 

Lika söt och go idag!

Onsdagens mama.

Så fin kombination, rosa doftpioner, bleklila och rosa rosor. 

Liam ville hjälpa till med presentöppningen...

 


Första poolhänget

När vi tröttnat på värmen på balkongen så åker vi till syrran som har pool i sin förening. Lite varmare och barnvänligare än att bada och hoppa från vår brygga. Sommarn när det är som bäst! <3

"Alla" ungdomarna... >_^

Mina barnvakter...

Lagom road tyckte Liam...


Balkonghäng!

Det blommar för fullt på balkongen och vi har verkligen ett tacksamt solläge hela dagen från morgon till sen på kvällen. Här hänger vi mycket när solen värmer.

Doftar ljuvligt med dvärgsyrenen.

Middag under solnedgången.

 

Liam i sin koja medan päronen bättrar på färgen hehe.

Amerikanska pancakes med bär och lönnsirap, mums!

Liam får sin mat medan det är lite skugga kvar på balkongen. 


Bio!

Vi har också hunnit med första biobesöket efter Liam kom till världen.
Vi åt mumsig middag hos mina päron och sedan lämnade vi Liam där i några timmar. Jag hade bestämd det för längesen, typ innan Liam var född haha. Mamma var nog den som mest såg framemot det, hon frågade...skulle inte ni på bio i maj. ^_^
Vi såg Fast and the furious 6. Älskade filmen, mkt action men ändå massor med kärlek och vänskap. Skämten var också helt i min smak hahaha.
Var på bio med mina syskon plus flickvän Emma men vi fick dela upp oss då det inte fanns så många bra platser kvar. Det var lika bra det för jag och Fredrik fick då lite kvalitéstid och det behövs då och då! Som tonåringar igen efteråt haha. ❤ ^_^


Frukost på Petit France

Fullt upp på sistone och har därför inte haft tid med bloggen.

Häromveckan tog jag med mig min lilla familj till Petit France och åt frukost. Härligt start på en finfin söndag. De serverar en alldeles ljuvlig frukostpaket, sådär lagom och det känns både nyttigt och lyxigt. För 95kr får man en liten hembakat surdegsfralla med grönsaker, ost och skinka/salamikorv. Färskpressad apelsinjuice, yorgurt med fruktkompott och müsli, en liten Petit choux, kaffe eller te. Vi köpte också en smarrig mandel crossaint. Mums!
I sista minuten hittade vi en plats på uteserveringen. Där satt vi och åt länge, pratade och njöt av försommarvärmen medan Liam låg nöjd i sin vagn.

Sedan tog vi en promenad i våra gamla kvarter på Kungsholmen, myste i Kronobergsparken och handlade lite på Daglivs. Myspys och superhärlig dag!


Gårdagens outfit - sailorsparkis

Häromdagen när det var sådär superhett invigde vi sailorsparkdräkten från Petit Bataue.
 
Här gosar eller "brottas" han med Tigris. 
 
Vår lilla sailorboy med sailorsparkdräkt och solhatt från PB. ^_^
 

Fina scarf!

Var en sväng förbi Acnes utförsäljning som jag blev tipsad om. Det var första gången jag var där och blev lite besviken på utbudet samt att priserna var något högt för samples. Var nära på att köpa en scarf då den var tillräckligt stor för att kunna använda som amningsscarf men det blev inget då den var för transparent och endast kemtvätt. Så vi gick och tittade på de tappra maratonlöparna och käkade mumsig lunch istället. Då det ändå var på vägen hem till mina föräldrar åkte vi förbi Kungsholmen och tog en snabbtid på Babytown och Grandpa. Det slutade med en sitliner och ett par converse till Liam och en fin fin scarf åt Mig! ^_^

Mjuk och tunn från danska märket Beck Söndergaard.

Fredriks laxsallad på Chokladbollen, min egenvalda såg inte lika aptitretande ut men god låter jag bli att publicera. ^_^

Flyga flygplan med pappa var hur kul som helst! <3

 

 


Picknick med la familia

Det här kanske fungerar! Jag har inte kunnat blogga via mobilen för det har buggat. Om jag ska vara ärligt så prioriterar jag inte bloggen före alla roligheter...ganska självklar eller hur! 😊
Därför har det varit lite glest mellan uppdateringarna.
Igår var jag och Liam först på stan och hängde med min kusinvitamin Sue och sedan mötte vi upp pappa Fredrik på Kungsholmen. Vi skulle egentligen ha hämtat pappa Fredrik på hans jobb men som vanligt gick tiden alldeles för fort när man har kul. Jag hade iallafall köpt med mig mat från East, mumsig sushi (äääälskar deras tempurarolls!) och åt på Rålis. Såå mysigt! Liams första och absolut inte sista picknick i sommar.