Exteriör och interiörval

Idag var vi på Whyte Lilja arkitektbyrå på Kungsholmen i Stockholm och träffade inredningsarkitekten Emelie Hall! En sån härlig sprudlande energiknippe, man blev ju bara så glad av att träffa henne. Fantastiskt trevligt möte där vi fick titta, klämma och känna på olika material för att få en tydligare helhetsbild på vår färgpalett som vi valt i huset. Så galet många val och visst blir det så att man blir frestad att "go crazy" just för att möjligheten finns! ^_^
Nu vet vi och vi båda är rätt överens om att vi vill ha ett hem som ska kännas "eternal" (svenska ordet beständigt?)....vi vill ha en rätt neutral bas som vi kan förändra med textilier, växter, fotografier/tavlor mm. 
Så inga dramatiska val men alla små detaljer är ju viktiga så som färgsättningen av olika vita nyanser. Målade eller tapetserade väggar? Tillslut kom vi fram till att vi vill kosta på oss målade väggar i samtliga rum förutom våtrumsutrymmen såklart. Vi valde att ha olika nyanser av vit och grå väggar. Det kommer bli så snyggt! 
Sedan ska vi skicka efter en förfrågan gällande stänkskyddet, förslaget är att ha en liten bit av vår köksbänk upp på väggen och därefter målade våtrumsfärg på övriga stänkskyddet. Vi hoppas få ett rimligt pris och att det går att ordna, det blir liksom pricken över i:t! SÅ SNYGGT! 
För övrigt tyckte vi att klinkers/kakelpaketet höll en högstandard och föll oss bra i smaken. Enkla stora vita kakelplattor (blankt till nedre WC och matta till båda övre WC/badrummet. Vi kommer köra på samma ljusgrå klinkersplattor i samtliga badrum, inga konstigheter...en rödtråd genom hela huset. ^_^
Här kommer lite bildbomb från dagens inspirerande möte!
 
Härligt kontor med många vackra val att titta på....

Projektvägg....snyggt snyggt!

In action...

Mycket viktigt med fika! >_^



Centro paketvalen...förvarade i snygga lådsektioner....
 
Vi valde denna klinker: Elegant Ljusgrå 30x30 art. SW800758 Ljust och passar vårt vita ekgolv fint fint. 
 

Efteråt gick vi till HTH showroom på Odenplan för att få en klarare bild på hur vår Lagoon kompositskiva ser ut i helhet, så svårt att utgå från ett prov. Vilken tur vi hade, tänk att de hade den i ett av köket! Mycket snyggare än så här på bild, något mildare i ådringen än en carrera marmorskiva men ändå tillräckligt för att bryta av allt det vita!


Så här vill vi har det men inte så här högt....gärna lika högt som fönsterbänken, det återstår att se! Hoppas hoppas!


 

JA?

Minns ni hur det var när man var liten och kär, när man fnissigt drog bort de där bladen ett i taget. Hur prästkragar var lika med sommarlov....sovmornar och hänga ute med kompisar tills det blev mörkt. 
Å vad jag älskade mina sommarlov i vårt radhusområde där vi kunde springa fritt till varandra, våra föräldrar umgicks. Vi körde fotboll, spelade brännboll på ängen tills vi inte längre såg bollen.....jag var aldrig ensam. 
När vi var hungriga gick vi bara hem till någon där det alltid fanns mat och det grillades massor. 
Precis så hoppas jag att Liam ska få växa upp, ha nära till sina kompisar. Kunna springa fritt, leka och busa tills han slocknar av utmattning.
 
Så snälla byggnadskontoret, kan vi snart få vårt bygglov och sätta fart med bygget!
 
Enligt kragen blev det ett rakt JA! 
 
 
 
Söta att titta på men de luktar i ren svenska - KOSKIT! ^_^
 
 

Smaka på Stockholm och Grohe köksblandare

I helgen var vi som många andra på Smaka på Stockholm i Kungsträdgården. 
Vi älskar när det är "fest" på stan speciellt när det kommer till en matfestival. Nu är det ju ingen hemlighet att både jag och Fredrik ÄLSKAR mat, det är typ det enda vi siktar på när vi åker på semester utomlands haha.
 
Det första vi möter när vi kommer fram är att Grohe står och demar sin nya vattenkran med bubbelfunktion. Vi som inte har valt någon köksblandare ännu lyssnade intressant på vad de hade att erbjuda. Himlans smart att kunna välja bubbelfunktion direkt från kranen och man slipper en till köksmaskin framme (som bekant kan det bli väldigt många då alla finns för olika ändamål!) 
Tyckte att kranen hade rätt schysst och enkel utseende också, det enda minuset som vi spontant kommer på just nu är att "maskineriet" som skapar bubblorna tar rätt stor plats under diskbänken. Vi har dessutom valt att ha lådor under...blir kanske trixigt om den stora modullen ska sitta där el?
Hursom, vi har anmält intresse så får vi höra vad experterna har att komma med. 
Här kan ni läser mer om kranen. 
Kranen har två "rattar", ena med bubbelfunktion och den andra för vanligt kranvatten. 
 
Jamen hur var maten då? Helt Ok utbud, tycker dock att de borde kunna ha fler "små" smakprover som kostar mindre för då kan man verkligen go all in och köpa ALLT och smaka. När en liten rätt kostar runt 80-100 kr så blir det liksom inte värt pengarna....
Vi smakade på 6 olika rätter och favoriten var klart Boquerias fläsksida med chilibea och friterad potatis. Mums!
Restaurangen Boqueria ligger i Mood gallerian för er som vill få en smakupplevelse med olika små tapasrätter, det gäller att boka bord i tid!
 
Vi köpte med oss maten och satte oss vid gräsplätten bakom Kungliga Operan och käkade, lillen fick då springa runt och leka med kaninerna. 
 
Vi sprang på några kompisar och gick efteråt till mitt favorit fik även det belägen i Mood gallerian för fika (Bubbies mochi glass räckte inte så länge hehe) Där kunde kidzen också springa runt, leka och dansa på deras mysiga gröna innergård. 
En alldeles UNDERBAR söndag helt i matens tecken! 
 

Gosiga bebisar! <3
 
 
 
 
 


 
 
 

En skål med vitaminer!

Det bästa med sommarn är ju ljuset, värmen och all grönska men också fruktutbudet! Nu kan man verkligen botanisera i fruktavdelningen och hos torghandlarna. Så småningom självplock hos alla goa bönder och deras praktfulla fruktgårdar. ^_^
Jag ÄLSKAR frukt och grönt. När det är så varmt och skönt ute så är det nästintill det enda jag vill äta, här hemma blir därför fruktskålen alltid överfull med massa mumsiga frukter. 
 
Slängde snabbt ihop en fruktsallad på de frukter vi hade hemma och medan jag gjorde det drömde jag lite om vad vi ska plantera i vår trädgård....definitivt jordgubbar för barnens skull (och MIN) kanske hallon men de är ju taggiga, kanske inte så bra med småbarn? Ett knaprigt, söt och syrligt äppelträd kanske Aroma? Jag bara ser hur trädgården sakta växer ihop till en djungel med olika sorters fruktträd, bärbuskar och slingrande grönska hahaha! >_<  ^_^
Själv var jag uppvuxen med massor med fruktträd i mitt barndomshem i Kina. Det var min morfars expertis förutom att han var himlans duktig som läkare och med städningen. Jag minns alla de tunga dinglande klassar med frukt utanför hans praktik, longan och mango bland de många sorterna. Min stora idol! <3 Det är nog därifrån jag har fått min stora intresse för odling och min beundran för vad mother earth har att ge oss om vi vårdar och tar hand om det.
Det var en lycka att varje gång efter maten kunna gå ut på gården och plocka in efterrätten! 
 
Vad drömmer ni om för fruktträd och bär i era trädgårdar?
 
Fruktsallad med vaniljkesella och rostade pecan- och macadamiennötter. Jag blandade min egengjorda vaniljsocker med naturell kesella. Syrligt, söt och salt = bra kombo!
 
 
Papayaträdet i Kina...
 
Jordgubb självplock i Glemmingebro i Österlen.
 
En liten pyre, förra sommarn!
 
 
 
 
 

Älskade Pion!

Det är en dröm att kunna gå ut i trädgården och plocka in egenodlade pioner, min absoluta favorit trädgårdsblomma. Den är så otroligt ståtlig och doftar ljuvligt (vill ha doftpioner). 
I svärmors trädgård på Österlen växer det just ljusrosa doftpioner, precis den sorten vill jag ha. Varje sommar när vi är där går jag där i trädgården och bara njuter av alla dofterna och tänker mig, den dagen jag har egen trädgård så vill jag ha 1 eller 2 buskar av just denna ljuvliga blomma.  
 


 
Till dess får jag nöja mig med att tillverka servettpioner i massor.
 Tack min kreativa vän Cicci för inspirationen, jag delar med mig av din beskrivning. 
Roligt pyssel med barnen en regnig sommardag och passar perfekt till sommarns alla roliga bjudningar!
 
Du behöver, en sax, servetter och tråd. Här har jag valt att använda "påstråd" (tror inte ordet finns men då får det bli mitt eget påhittade ord ^_^) lite lättare för barn att kunna binda själva.
 
 
Klipp en servett i fyra delar (där viken är) och lägg sedan ihop de som på varandra. 
 
Klipp bort ev. kanter för mjukare blomma
 
Vik som en solfjäder och knyt med tråd/påstråd.
 
Klipp till kanterna, klipper man spetsigt så liknar det mer en pion enligt mig.
 
Ta en sida i taget. Dra försiktigt upp ett blad i taget....
 
Tadaaa, fint att ha som bordsdekoration eller som här en blomma till kvällens gåbort present! ^_^
 
 
Nu vill jag önskar alla en trevlig Nationaldag och trevlig helg!
 
 
 

Foscarini Lumiere grande

Tjohoo, nu är de snart mina! Förlåt, jag menar våra haha. Tänk att det bara tog något år.....
 
Jag har länge suktat efter en Foscarini Lumiere, formgiven av Rodolfo Dordoni år 1990. En italiensk klassiker, med dess enkla rena formspråk av högblankt mjuk färgade glasskärm och polerade aluminiumsativ. 
Jag lyckades fynda två helt nya fotstativ så nu ska det bara köpa skärmar. Det är inte bara att bestämma vilken(a) färg(er) vi ska ha.
Det är mest jag som velar medan Fredrik vill ha vit, vit! Jag tänker, en vit och en (?) velar mellan en grå eller en elfenbensvit. Har fått lära mig att den grå är grå när den inte är tänd men blir vit när den är tänd....
Kanske bra att ha två likadana ifall de kommer vara i samma rum framöver? Dagens i-landsproblem!
Hursom, tänk att man kan bli så lycklig av två lampor! ^_^
 
 
 
Det blir två grande med dessa mått, fina som solitär eller på varsin sida av något sidobord eller som nattduksbordslampa.
 
 
Denna är i stl. XXL, gillade verkligen den här lampfoten, med vit eller svartskärm men tänk om man tröttnar på mässingtrenden? Himlans cool är den iallafall!