Dagens bebis och mamma

Body, byxor, strumpor från HM, t-shirt från Kappahl och mössa från Åhlens
 
Det är så sött när bebisar sover...
 
2 minuter senare vaknar han...jag skojar inte. Jag hann precis ta kortet ovan. Jaja, han är iallafall glad.
Jag som trodde jag hade lyckats lägga ned honom utan att han kände det. 3 månadsfasen just nu, lite gnälligare än vanligt men...
 
Så kan han roa sig själv så här medan jag har förberedd maten, bloggat och vikt ihop det sista av tvätten. Jag ska inte klaga, jag har faktiskt en vääääldigt snäll bebis..min älskade unge! <3
 
Nu väntar vi på att pappa ska komma hem från Köpenhamn så han kan laga kvällens middag haha
Stackarn som fick vakna kl.5.15 imorse och ta flyget och kommer inte hem förrän kl.19.30. 
Så ska han stå och laga middag men vi ska äta hamburgare ikväll, det är hans specialite! ^_^
 
Jomen en dagens bild på vad jag har på mig också då, så glad att jag kunde klämma in i dessa hängselbyxor från Zara som jag fick av Fredrik för 2 år sedan. Stl.S...det ni! Saaaakta men säkert.^_^ 
 Skor från Nelly och äkta barbienaglar.
 
Måste dock erkänna att jag har syndat eller åhhh aaaahh det här med att äta strikt är veeeerkligen inte lätt! >_<
Vi åt baguette, mängder med crossainter (chokladvarianten också) och bakelser varje dag och de har verkligen lagt sig som en klump i magen. Nu väntar powerwalk typ varje dag, ska försöka iallafall! 
 

Nytt på skohyllan

Det blev inte så mycket shopping i Paris så jag slog till på dessa sköna skönheter!
Ett par dukanintefåskarvsår sandaler! Precis vad jag egentligen behövde i Paris, gaah vad mina föööötter fick stryck trots skarvsårplåster! >_<
 
Med praktiskt påse till!
 
Herve ledger fast på fötterna i färgen coralröd snyggt när jag får lite mer färg i sommar och det var väldigt snyggt med rosa lack till. 
 
 
 

Parisresan med en baby

Vi bodde väldigt centralt i Paris, hotellet LÉmpire låg i en liten tvärgata till den stora gatan Rue de Rivoli bara en stenkast från Louvren. Vi valde att bo i en av deras sviter som kostade några hundra extra efter en deal Fredrik ordnat. Det var jätteskönt att ha så stort utrymme, det var som att bo i en lägenhet. Jag och Liam kunde sova vidare på morgonen när Fredrik gick upp för att gå till jobbet utan att bli störda. 
Det var väldigt fräscht och trevlig personal, här är länken till hemsidan och rummen vi bodde i:
http://en.lempire-paris.com/251-suites/260-executive-suite.html
 
Hallen/korridoren, här kan man skymta vardagsrummet.
 
Ett väldigt luftigt och stort sovrum
 
Kaffet i rummet.. ^_^
 
Tunnelbanan saknar helt och hållet rulltrappa/hiss/ramp för barnvagnar så jag valde att promenera och strosa runt i kvarteret vilket var helt perfekt i det läget där hotellet låg. Första dagen gick jag söder ut mot Notre dame och shoppade längst Rue de Rivoli och myste i tvärgatorna. Andra dagen gick jag norrut mot Louvren, Champs elysees och lyxgatorna där mina ögon fick festa med allt fint. Liam var snäll och sov mest hela tiden. 
 
Första dagen, frukost med pappa innan han for till jobbet.
 
Notre dame
 
Louvren
 
Det enda jobbiga jag upplevde som "ensam mamma" på de 2 dagarna var möjlighet att rulla runt med barnvagn i butiker och för blöjbyten i restauranger. Till och med den stora Chanelbutiken som jag var inne i saknade hiss eller rulltrappa! 
De stora varuhusen Lafayette och Printemps har hiss och rulltrappa men det var såååå mycket folk och alla tog såklart hissen istället för rulltrappan trots att det stod klart och tydligt att hissen var främst för barnvagnar och rullstolburna människor. Så vi kunde stå och vänta i 5-10 minuter på hissen. 
Sverige är klart överlägsen när det gäller att barnanpassa allmänna platser i jämförelse med Paris. Ett annat minus är att alla röker i princip här var man än går, för oss som inte röker och för Liams små lungor var det rätt obehagligt. 
För övrigt är ju Paris helt underbar med dess arkitektur, sedvärdheter, matkultur och shopping!
Vi köpte med oss frukost och satt här vid floden Seine och åt. 
 
Päronen
 
Stros i latinkvarteret
 
Ljuvliga blommor
 
Hela familjen med kyrkan i bakgrunden
 
Sååå gott!
 
Vietnamesisk mat 
 
Blomstersnigeln (av pioner) i varuhuset Printemps
 
Långkö till kafét/restaurangen och butiken i Laduree, vi valde att köpa hem istället, pappa bjuder haha!
 
Så mycket gott! Ghana, caramel, choklad är nog mina favoriter
 
Här dog jag lite....
 
I det stora hela har resan gått hur bra som helst, visst är det lite knepigt och tar längre tid med en baby men så är det ju även här hemma. Nu har vi turen som har en snäll baby men jag tror ändå i slutändan att det är inställningen man har, vill man så löser det sig precis som det mesta här i livet. 
Juste, Babyzen YOYO får fortfarande dubbla tummar upp! Vagnen kunde verkligen leva upp till förväntningarna. 
 
 

Paris: Flygresan

Till en början var jag lite nervös att Liam skulle vara ledsen vid start/landning. Efter samtal med barnmorska och läkare vid 2 månadskollen tipsade de om att så länge jag ammar eller låter honom snuttar på något så brukar det gå bra. Så jag drog ut tiden med amningen....det gick hur bra som helst med trycket med eller utan amningen. Vi roade honom med att bara prata och "klappa hans fötter", så fick han snutta på sina händer om han ville. 
Vi åkte med Norwegian till Paris som var Ok (inte lika tillmötesgående med vår cabinanpassade barnvagn) och flög hem med SAS där personalen var supergulliga! Eftersom det var vår första resa med barn ville vi vara extra noga med allt. Incheckningspersonalen för Norwegian körde stenhård med deras policy att checka in alla barnvagnar som specialbagage vilket vi blev rätt irriterad över. Vi fick snällt vänta, vek ned vår YOYO och väcka en sovande Liam som låg och sov så sött i vagnen. Efter om och men kunde vi visa att vår vagn var anpassad till cabinen. Vi hade för övrigt ingen annan handbagage förutom min handväska.
YOYO är lite för nytt i flygbranschen! >_^ 
På hemvägen var Liam så himla charmig, Fredrik busade med honom och han skrattade riktigt högt för första gången i vaken tillstånd! SAS flygvärdinnorna var alla väldigt tillmötesgående, Liam fick sin första "mjukisflygplan" som suvenir. När vi vinkade hejdå skojade en av flygvärdinnorna att vi skulle hem och fortsätta "tillverkningen" för resultatet blev ju så bra. Lite gulligt tycker jag. ^_^
Summa av kardemumma så gick det väldigt smidigt med båda flygresorna denna gång. 
Vi får hoppas att det ska gå lika bra när vi flyger till London om några månader!
 
 
 
 

Liam 3 månader!

Vår sovande piggelin...som inte sover så mycket för han ska vara med överallt!
 
Älskade unge!
Redan 3 månader, mamman  alltså jag tycker det går för fort men samtidigt är det såååå underbart härligt att se alla hans utvecklingsfaser. Nu är han mycket starkare i nacken och inte lika "ömtålig" och vi har inte gjort särskilt mycket. Han gör ju ingenting när han ligger på mage, då chillar han bara. Vi har "tränat" nacken genom att ha honom liggandes på oss eller slängd över axeln, som för övrigt är det enda sättet att lugna honom när han är kinkig för bebisställningen i famnen duger inte längre!
Varje morgon har vi skrattfest och han ska "berätta" vad han har drömt om, då skrattar och låter han massor. SUPERMYSIGT! Ibland väcker han oss med att prata och skratta för sig själv i sin säng. 
Liam väger nu 6.2 kg och 64 cm lång. Har tagit 3 månads vaccinet som jag tyckte var hemskt. Han tittade hela tiden på mig och sökte tröst, mitt lilla hjärta! 
Han tycker om att sparka med sina söta ben och hänga på "gymmet" där han kan greppa tag i sina polare, Ze, Ape and Leo! ^_^
Bästa mellanmålet är hans egna händer. 
 
Idag på sin 3 månaders dag fick han en mjuk prasselbok med bokstäver och djur från mamma och pappa. Det kunde jag inte låta bli att köpa när jag var på BabyTown på Kungsholmen som fortfarande har 25% rabatt via Rabble. Mjukisboken kommer från Skiphop. 
 
Prata med pappa och undrar hur det var på gymmet...
 
Bus på gång? 
 
Jomen, munkringen syns tydligt nu också! ^_^
 

Första grillningen på gården

Ikväll firade vi Liam och den riktiga vårdagen med grillning på gården
Vi har en jätte härlig innegård med utsikt över vattnet och söder, där har vi även grillmöjligheter. Vi har fy skäms aldrig utnyttjat den platsen, det har liksom inte blivit av för oftast är det folk där men idag slog vi till. 
Det var ju så fint väder och "ljumna vindar". Så vi åkte förbi City gross som oftast har väldigt bra kött. Köpte hem 1kg färdigt pepparbiff och lite annat gott till grillningen. Fredrik fixade salladen och packade picknickkorgen medan jag ammade Liam så han skulle somna skönt i vagnen. 
När vi kom ned var grillen fortfarande varmt då några grannar hade grillat innan oss, perfekt!
Nja, skenet bedrar...det blev svinkallt såklart och Liam ville inte somna! Maten var god men det blev ju kallt direkt...aahh men mysigt hade vi trots allt och vi fick ett gott skratt. 
 
Vår lilla piggelin i sittandeställning i liggdelen. 
 
Grillmaster!
 
Muma!
 
Vi gick och köpte glass efteråt, som vi avnjöt i värmen. GBs nya Magnum 5 kisses och en kopp latte Napoli med en trälig karaktär, det passade utmärkt till Cremebruleen!

My boys

Mina älsklingar!
Så himla mysigt att bara ligga i soffan och mysa efter en promenad ute i vårsolen. Visst är mina killar fina tillsammans. Så här älskar Liam att ligga på sin pappa och träna nacken samtidigt. ^_^
 
Mys i soffan
 
Tittut! 
Mamma, nu får du sluta ta kort! 

Måndagmiddag

Häromdagen var vi bortbjudna på middag hos Fredz barndomskompisar. 
Super mysigt och så roligt initiativ att äta middag på en vardag ihop
Det bjöds på smakrik fisksoppa med massa nyttiga grönsaker och till det ett glas vitt. 
Mitt första glas vin på nästan 1 år! 
 
 
Liam i Andreas famn
 
Mysigt nattning i en gungstol

Dagens outfit

Mössa från Seed, body från Petit Bateau, byxor från Lindex  och skor från Lacoste
 
Vi har gjort oss redo för att gå på lunchdejt med mina barndomsvänner och deras döttrar. 
Liam ska få hänga med tjejerna för första gången! 
Tycker jätte mycket om bodyn från Petit Bateau för den har så bra passform och stretch. Hoppas jag hittar massor med fint till Liam i Paris. Tror faktiskt att det är han som kommer  får ut mest av shoppingen. ^_^
 
Chilla lite
 
 

Magen

Mitt livs gåva låg i magen min och idag är han snart 3 månader!
Här är några bilder på min fina mage bärandes på Liam.
 
De första 3 månaderna hände inte så mycket fast jag minns hur rund om magen jag blev vid varje måltid men så var magen "platt" på morgonen. Då ville jag ju att det skulle synas men vid 8-9 månaden ville jag bara att det skulle gå fort fort fort! Oj så jag svullnade upp och var vattenfylld! >_<
Mina fötter var så vattenfyllda så det gjorde tom ont när jag stod upp...
 
Magen stod rakt ut som en peak! Spetsig, om det stämmer så hade jag en riktig "killmage"
 
På morgonen innan Liam föddes, magen i vecka 38+1 och med en mått på 110 cm! ^_^

Gårdagens outfit

Body från Newbie, hängselbyxor Zara, strumpor Lindex
 
 

Playdate för pojkarna

Häromdagen fick jag och Liam besök av Gloria, Thiago, Mia och Lirim.
Supermysigt att äta en långlunch på Nidas och sedan fika hemma hos oss. Våren lyste med sitt frånvaro så vi tände ljus och myste. Liam är exakt 1 vecka äldre än Lirim. 
 
 
Fina mamisar Mia och Gloria!
 
Hänger på gymmet hehe
 
Söta Lirim gillade också att titta på Nasse!
 
Thiago låg och sov sött
 
 
Små pojkarna med morsorna
 
Tack hälsar Liam!
 

Laddad

Nu har jag införskaffat krokarna till resebarnvagnen. Mycket praktiskt och diskret! 
Så nu är vi superladdade och Liam har vaccintid för 3 månadsvaccinet nästa vecka. Hoppas han inte blir allt för ledsen och att han slipper febern som man kan få i samband med sprutan. >_<
 
Behöver dock tänka att det inte blir för baktung
 
Ordentliga slutnakrokar, det gillar vi! 
 

Ett blommande hem!

Jag väljer att inte skriva vad som har hänt de 2 senaste dagarna för jag vill helst fixa det, betala och sedan glömma eländet. Så brukar jag göra med p-bot (som tur har det inte varit så många) betala och slänga kvittot snabbt som tusan! Fredrik har varit helt fantastisk och i slutändan är det bara PENGAR!
Det kommer och gå men hälsan vill jag ska bestå.
Nära och kära är det viktigaste och jag har min lilla fina familj, stora familj och fina vänner som jag kan umgås och prata med. Det är LYCKA! Efter regn kommer SOL! Så nu har jag skrivit av mig....
I eftermiddags var vi och bytte till sommardäck, så stor skillnad! 
Det bästa sättet för mig att må bättre är att städa och göra fint hemma och detta vet Fredrik så han dammsög och jag plockade och donade. Nu är krimskramset borttagna och det är bara de fina blommorna som står i centrum. 
Härligt! 
 
Rosorna från i lördags står fortfarande fina, väldigt stora och härligt doftande!
 
En fick stå som stilleben i min klotvas
 
Två nya Tete tete har fått flytta in i stora krukan
 
Söta små klockor! ^_^
 
Jag fick en bukett rosor i måndags, idag är de utslagna och jättefina! 

Dagens outfit

Mössa från Åhlens, body och byxor Lindex, strumpor HM
 
Nu tar jag min rocker baby och gör stan samt plockar upp Liams pass som tydligen redan är klar. Jag håller tummarna att det ska gå fort för uthämningen av pass. Vill inte spendera ytterligare 3h där...så trevligt är faktiskt inte stället haha men jag har laddat med snacks i form av plommonkörsbärstomater, äpplen, apelsiner och Aloevera dryck om det är fallet...denna gång kommer jag föreberedd haha. 
 
Är du klar snart mamma?
 
Fortfarande lite stor men så coolt! 
 

En fin och lugn kväll

Ett axplock 
 

Time flies, det har varit ett fantastiskt år som förlovade och egentligen inte något större skillnad så länge  förhållandet är bra. Symboliskt är det vackert med en ring på fingret... ^_^
Vi valde att stanna hemma och äta middag i hemmets lugna vrå och under det vackra skymningsljuset. Vi har väldigt tacksamt ljus i vårt vardagsrum/kök.
Jag överraskade med att fixa Hot pot med de råvaror vi tyckte mest om.
Vi avslutade kvällen med massa tända ljus och hela familjen myste i soffan...precis så..inget fancy bara Vi. <3
 
Massa kinesiska grönsaker, choi sam och Shanghai pak choi
 
Olika sorters svampar och tofu. Ostronskivling, enokisvamp och vanliga championer
 
Oxfilé, cuttlefish tofu balls, olika japanska fishcakes
 
Noll kalorinudlar från Fitness guru
 
Gubbar och champagne fick blir kvällens "nytto" efterrätt
 
 

1 år som förlovade!

Ikväll firar jag med världens finaste och BÄSTA kille. Det stundar middag och en mobil/internet fri kväll! 
Hörs imorgon! 
 

Södermys

Det är så skönt att ta en tupplur på eftermiddagen hela familjen..nja mest vi föräldrar. Liam roade sig själv i sitt babygym på golvet vid oss. Det var så mysigt, han låg där och snackade med sina polare och gav ifrån sig små söta "skrattläten". ^_^
Vi tog det väldigt lugnt idag, tog en promenad till söder åt sen lunch på indiska Shanti i SOFO och åkte hem. Fy vilket väder, det växlade från vår till vinter på någon timme. Det kanske var lika bra att vi inte bytte till sommardäck just idag. Brrr...väl hemma tog vi varsin latte och däckade sedan i soffan..
 
Gick förbi Babyproffsen och fann dessa söta förklädden, såå söta! Har inte kollat så någgrann på småprylar då det inte varit prioritet ännu men dessa blir ju perfekt när han börjar kladda ned sig i pureer hehe.
 
Vi skulle köpa krokar till YOYO för shoppingkassar/dylikt men det slutade med fina lakan till Liam istället för halva priset! Inga skrikiga färger här...ser kanske mer ut som våra påslakan hehe men som sagt vi gillar när det är stilrent.
 
Koraimix och Fredrik beställde Markus Aujulay Korai special. Muma båda två och denna gång hann vi äta upp halva rätten innan lilleman vaknade och ville ha mat. Då hade han i och för sig sovit i över 3h och blivit väckt av en skrikande unge som bankade med bestick bordet bredvid och föräldrarna bara tyckte han var SÖT! OMG...ok att barn låter men att uppmuntra sin unge på det viset var faktiskt inte OK! >_<
 
Nymatad son och mor...
 
Dansa och sjunga på indiska med pappa var kul
 
Och tröttsam hehe
 
Mmmm...soffläge!
 
Nöjd bebis
 
 Han gnällde efter ett tag, då hade han hamnat såhär...det är fart på de små bena. Jag måste nog ha mer uppsikt på honom vid skötbordet framöver!
 
 
 
 

Myslördag

Det var jättelängesen vi träffades och myste hela syskonskaran. Vi tog igen med att umgås, äta, äta, äta och mysa med Liam i hela 5 timmar. Jag måste erkänna att jag har blivit väldigt dålig på att bjuda in och ordna träffar hemma hos oss. Jag blir bara glad när mina syskon eller vänner "bjuder in" sig själva när det fungerar. Då blir det liksom fart på mig, som det blev idag...ååh vilken kvalitéstid vi fick och de fick mysa massor med Liam!            
Han tyckte det var super som fick all uppmärksamhet! ^_^
 
Här låter jag bilderna talar för vår eftermiddag/kväll. 
 
Thaibiffsallad med en bädd med jordnötter
 
Knasbröder
 
Mys med morbror Saiman och Emma
 
Mys med moster Lili
 
Hela gänget på soffan
 
Fredriks nyttiga proteinbars...
 
Mina goooooda frasiga men kanske inte lika nyttiga choklad-jordnötscookies
 
 Får moster en puss?
 
Bus med bebis Liam som
 
Blev en liten Alicia hehe...en lillasyster till Liam kanske? ^_^ 
 
Tack för alla fina presenter hälsar Liam
 

Dagens outfit och sen lunch

Mammas lilla linslus! 
 
Snart kommer Liams mostrar och morbröder hit på sen lunch.
Fredrik har slängt in en 1kg biff i ugnen och vi tänkte bjuda på en lätt thaibiffsallad och kanske hinner jag baka jordnötscookies. Mysigt ska det bli och det blir spännande att höra vad moster Lili och Sinh har gjort men framförallt vad de har ätit på deras Hong-kong/Kinaresa! ^_^
 
Body och byxor Newbie Kappahl (love Newbie!) strumpor HM och mössa har jag sytt och målat
 
Små söta detaljer, farfarsknäppning, ficka och patches här med!
 
Dukat bord i färgtema rosa. Skålar och Guzzini glas från Home in harmony, tallrikar från Room. Glasljusstakar från Village och blomvas från Design house. Allesammans passade mycket bra tillsammans för idag. 
 
Helgrosor som Fredrik köpte hem idag, så fina..riktigt våriga!
 
 

Kär i "små människor" med miniväskor

Visst blir man kär! Bild lånad från kidlark
 
Jag har alltid tyckt att kånken mini är så söt på småbarn och häromdagen såg jag en liten med en sådan. Åhhh så SÖTT
Då kunde jag inte låta bli och checka kånken mini för Liam, det kommer ju dröja innan han kan ha den och knatta runt med men jag kanske kan ha hans saker i den istället för att köpa en skötväska? Räcker det med en mini när de börjar äta fastföda? Hur mycket ska man räkna med att packa i en skötväska...utrymme mässigt? Jag har ju mina stora väskor i skinn för "torra" saker...det kanske fungerar? Än har vi lite tid att fundera men jag tar gärna emot tips! 
 
Fjällräven kånken är ju en klassiker, enkel design, glada färger, går att tvätta i maskin och är lätta i vikt. Jag har ju en stor själv. Tänk när han blir stor nog och vi ska på utflykt....då kan vi ha våra fjällräven och mysa i parken eller nåt med våra matsäckar men det får gärna dröja liiiiite till! ^_^
 
Det finns ju en uppsjö med färgutbud men här är de färger vi tycker mest om.
 
 
 

Dagens fredags outfit!

Kofta och byxor från Lindex, pikébody från Kappahl, strumpor från Zara och mössa har jag stickat. 
 
Det är så varmt ute så Liam får ha på sig en tjockare kofta och ligga i åkpåse med filt istället för björndräkten som blev alldeles för varmt. Det går åt rätt håll, tänk vad härligt sen när man bara kan ha på sig en tjockare tröja utan att frysa! LÄNGTAR massor!!!
 
Redo för fredagsbus och mys! Titta Emma vad söt Liam blev i koftan han fick av dig! <3
 
Hehe precis så ja, that´s my boy! Så söt minikofta med patches ^_^ 

Bägarranka

Bägarranka, samma skötselråd som doftranka men med ljuvliga rosa blommor och ingen doft. Perfekt för små känsliga näsor. 
 
 
Kan man bli så glad för en växt!? Ja, det kan man! ^_^
Det är fantastiskt väder ute och jag har gjort lite ärenden och så fick denna ljuva bägarranka flytta hem till oss.
Köpte den på Blomsterringen i Liljeholmstorget. De har sååå mycket fint där! Det är ett obligatoriskt stopp där varje gång vi går och handlar. Fredrik får alltid dra mig därifrån haha men så är han också väldigt snäll som alltid accepterar mina påhitt med växtligheten här hemma. 
 
Nu ska vi vila lite och sedan ska vi göra ett nytt försök med Gröndals bibliotek och därefter möta upp pappa Fredrik för fredagsmys
 
Söta klockformade blommor, jag valde en som inte hade slagit ut. 
 
Ha den i coola krukan från Britt min fina kollega och vän . Fick den förra året då med en växt i som hette Chocomoco och doftade choklad.
Gillar den skarpt!
 
Mina andra blommande raringar
 
Citronträdet blommar på kalkvist...den är såå ful just nu men jag ger inte upp! Det börjar redan komma lite skott här och var. Jag ger det ett år till just för de doftande blommornas skull..citroner kan jag glömma hehe
 

Mammagruppen

Idag tog vi vår första barnvagnspromenad med mammagruppen. Vilket fantastiskt väder vi fick, vi gick mot Vinterviken och stannade där för fika. En Mecka för alla föräldralediga, har man tur kan man få en plats i solstolarna som är placerad i lä mot tegelhuset och njuta av solen. Sådant tur hade vi dessvärre inte idag, på påsklovsveckan. Vi gjorde ett försök med att sitta ute då det var soligt. När alla hade beställt fika vaknade bebis efter bebis (de "pratar" och förstår ju varandra så) och amning var ett faktum. Så var det ju rätt blåsigt ute så vi gjorde nog rätt att flytta in till rummet med den mysiga soffgruppen där vi alla fick plats. 
Jättemysigt, vi brände bort sisådär 3h tillsammans. Det är bara så skönt att prata av sig då våra bebisar är i närliggande åldrar. Så Liam är precis som sina polare...lite kinkigare om kvällarna. >_^
Vi har redan bestämd ny träff nästa vecka, Kul!
 
På vägen tillbaka mötte vi snabbt upp pappa så Liam fick hänga med pappa som skulle ut på grabbhäng. 
Det blev också lite nytt i både Liams och min garderob men det får jag visa i ett annat inlägg för nu är pappa hemma och bebis sover. Jippii egentid
 
Ett glatt gäng i solen. Jag beställde en mumsig muffins och latte som tyvärr blev kallt då Liam alltid tajmar "rätt"
 
Dagens Liam outfit, Body Name it, byxor Newbie och strumpor båda från Kappahl

Finmiddag på restaurang med bebis

Efter 3 timmars (!) väntan hos Polisen på tillståndsenheten i Kungsholmen fick vi äntlligen göra Liams pass.
Fredrik hade då slutat och kunde vara med, vilket var ju tur för vi hade helt missat all byråkrati
Liam hade sovit i nästan 4h, (vår son tycker tydligen om stimmiga miljöer på dagtid) var vi tvungna att väcka honom för att han skulle få i sig mat. Då la han värsta brakan...så vi fick snabbt snabbt byta på honom innan det var vår tur. Puh hann i minuten...
Inte så lätt att ta passkort på en dryg 2 månaders bebis men det gick.
 
Under den långa väntan hann vi ju checka upp några restauranger i området då det var hög tid för middag, eftersom vi inte visste hur långt tid det skulle ta fick det helt enkelt bli spontant som vanligt.  
(Jag som trodde tidigare på dan att vi skulle hinna med lite Kungsholmsmys, tjing på mig!)
Jag var sugen på Tapas, vi gick förbi både Olé Olé och Mamas och papastapas men hade inte räknat med att det skulle finnas plats för oss med barnvagn och middagstid kl.19.00 på "Lill lördag" 
Vi gick tillslut från Kungsholmen mot city och chansade på Griffins som hade bord först 19:45.
Jag föreslog Wagamama men Fredrik var inte sugen på det så tillslut föreslog han att vi skulle äta på Radisson Blu Waterfront. Liam låg då i vagnen och sov och det har ju gått bra tidigare så varför inte.
De var jätte tillmötesgående med vår barnvagn och hittade en lugn plats åt oss lite avsides. 
Det var vi och 3 andra sällskap till. Precis innan maten kom vaknade vår 2 face. (jepp hans nya smeknamn)
Han hade inte ätit så mycket tidigare så jag försökte mata honom men han ville inte äta och bara grät. Det har ALDRIG hänt förrut att han inte vill ha tutte. Fredrik gick iväg och tröstade honom och jag försökte på nytt nähe..ville inte men han var lugn så jag hade honom i knät och åt min goda Fisk- och skaldjurssoppa. 
Då var han nöjd och glad, jag kunde t.o.m. lägga ned honom på soffan bredvid mig men precis innan jag var klar med middagen började han gnälla igen. Jag försökte på nytt att ge honom tutten men han ville inte ha..och var jätteledsen, mycket märkligt! Visserligen har han sin "kinkiga gråt tid" mellan kl.19-22 men tutten har alltid kunnat trösta. Tänke att det kunde vara magen, så jag gick iväg för att kolla blöjan. Inga konstigheter och han höll på att somna under den korta vägen till toaletterna. 
Vi betalar och åker hem men han somnar inte. 
 
Nu skulle nog många ge mig onda ögat eller stå med pekfinger och säga ditt och datt eller komma med massa råd om livet som nyblivna föräldrar...vad vi borde göra o.s.v. (Det är skillnad på tips och borde)
Jag tycker inte att livet behöver stanna och att vi ska glömma bort det vi tycker om, men självklart tar vi hänsyn till vår nya situation. Att hitta en balans i samvaro och att mår bra är viktigast. Det gäller allt... min hälsa, ekonomin, umgäng och mm. Det gäller att lyssna på sig själv och att inte ha så många krav. Det handlar om att prioritera och att försöka prioritera rätt.
Vi kommer nog försöka vara oss själva så mycket det går tillsammans med vår underbara bebis. 
 Man kan bara försöka och testa sig fram. 
 
Så här mysigt hade vi igår...för det var det! 
 
Lugnet före stormen
 
 Min stiliga hälft
 
Jag och min missnöjda bebis
 
 Pappas smaskiga burgare
 
Mammas goda, lena fisk- och skaldjurssoppa med fantastiska råvaror.
 
Bebis middag...han har hittat sina händer. Mmm kycklingklubba kanske?
 
Glada nöjda bebben socialisera med mamsen. <3

Dagens outfit

Mjukisset från Zara och strumpor från HM
 
Jag kommer ihåg när vi köpte det här setet, jag var höggravid och längtade så mycket efter bebisen. 
Jag var svullen, vattenfylld och med en gigantisk mage men skulle ändå ut och julshoppa hehe. 
Nu har han på sig setet och ska ta sitt livs första passfoto, det blir spännande! Hoppas han bjuder på sitt strålande humör efter en skön tupplur som han får just nu. ^_^
 
Mammas busunge!
 
Med enkel söt hundmotiv och mjuk trikåtyg!
 

Dags att förgro!

Häromveckan var vi på en promenad runt Reimersholme och på vägen hem gick vi förbi Granit som precis har öppnat på Hornstull. De bjöd på popcorn, dryck och massor av inspiration och nyheter till
våren/sommarens balkong. Jag och Fredrik är lite svaga för den här råa industriellastilen, avskalat men ändå detaljrik och Granit har ju prylar just i den stilen för överkomliga priser.
Det fanns mycket snyggt där som gärna få flytta hem till oss men först måste jag rensa ur. ^_^
Jag måste också börja planera hur vi ska ha det på balkongen, vilka växter som ska köpas in men framförallt vad jag ska ODLA! Känner att jag är lite sent ute i år....
Jag ska göra ett nytt försök med mina körsbärstomater men denna gång i en rejälkruka så att rotsystemet får mycket plats. Kryddor i stora gamla konserveringskärl mm.
Det får bli dagens göra! MYS
 
Lite vår inomhus, doftar gör de också..himla härligt! 
 
Jag brukar spara mina 6 pack äggkartonger och äggskal i halvor för att förgro med. Men har man inte det hemma så kan man köpa det på Granit för 19 kr/kartong utan äggskal. 
 
Vill ha! 
Denna odlingsbänk vill jag HA! Vet dock inte var jag ska ha den på balkongen....
 
Mycket snyggt men kanske inte så praktiskt....
 
Här är ett gäng fröpåsar som ska planteras.
Så här såg det ut förra året i lägenheten, ska be Fredrik bära in hyllan igen. Idag är Oliveträdet en aaaaning tunnare haha. Får nog köpa ett nytt i år. ^_^

Viva la Paris - denna gång med barn!

Så härligt att titta tillbaks på gamla kort, de väcker så många fina minnen! UNDERBARA minnen!
För precis exakt 2 år sedan var jag och Fredrik i Paris och mötte våren. Det var så härligt att strossa runt på de fina pampiga gatorna, fika på något mysigt fik och bara vara. Då hade vi precis köpt vår första gemensamma lägenhet och väntade bara på att få flytta in. Vi var ju sådär helt tokkära i varandra.... det är vi  ju fortfarande idag med hehe men första året tillsammans är ju något alldeles speciellt.
Jag minns att vi var där på en weekend och Fredrik blev kvar där ytterligare några dagar på jobb, samma vecka som han kom hem flyttade vi in i vårt nuvarande hem. Det var minnen det!
Kan ni tänka er, den här gången åker vi dit som en liten familj. ^_^
 
Denna gång är också kombinerad business och nöjen. Jag måste passa på och resa nu under mitt år som mammaledig annars är jag så bunden till alla loven.
Så medan pappa sitter på möten så ska jag och Liam göra stan, åtminstone i 2 dagar sedan blir det familjemys för hela slanten!
Imorgon blir det att fixa pass för Liam, boka tid för 3 månadssprutan och lite fix och trix. 
Ser verkligen framemot resan men det ju lite nervöst att resa med en bebis för första gången men jag har pratat med barnläkarn och barnmorskan så det känns Ok ändå. 
 
 
Första dagen vid floden Seine, vi skulle utforska den södra sidan av stan. Notre Dame mm.
 
Ostronbarer, vin i mysiga gränder. Åhhh!
 
 
Så här var det hela resan haha precis som alla våra resor...MAT, dryck..munnen går i ett! ^_^
 
Min snygga karl! 
 
Älskar deras gedigna små mysiga butiker..den här blomsterbutiken blev jag speciellt förtjust i. Butiksägaren var så snäll, han lät mig ta kort på varenda blomma haha 
 
 

Babymobil - dagens pyssel

Jag har så kreativa människor omkring mig och jag blir så inpirerad av de.
Jag och Cicci hade så roligt ihop sista terminen innan jag gick på föräldraledighet, vi kompletterade varandra så bra med vår pedagogiska verksamhet.
Två pysselfröknar, vilket team!
För ett tag sedan gjorde Cicci en jättesöt mobil med moln och luftballonger av papper till sin lilla bebis i magen. ^_^ 
Jag var bara tvungen att göra en sån själv men att Liam skulle få sväva i ett hav av färggranna hjärtan också. Sagt som gjort, nu hoppas vi att han ska trivas bättre i sin säng om kvällarna då han verka tycka det är "ensamt" att sova där och har svårt att komma till ro. På dagarna går det hur bra som helst, då är han så harmonisk och somnar själv. 
 
Som vanligt, när jag ska göra saker så ska det ske på en gång, så jag fick ta det jag hade hemma...pappersrester är jättebra att spara! ^_^
 
Mobilen blev större än jag hade räknat med då jag använde en julkrans som stomme. Tyckte den passade utmärkt. Nu väntar vi bara på att pappa Fredrik ska sätta upp en krok i taket när han kommer hem, så att han också ska känna sig involverad hehe. 
Luftballonger 
 
Nästan klar, ska bara finjustera upphängningen innan trådarna klipps.
 
Fest för ögonen!
 
Just nu pryder den vardagsrumsfönstret.