Exteriör och interiörval

Idag var vi på Whyte Lilja arkitektbyrå på Kungsholmen i Stockholm och träffade inredningsarkitekten Emelie Hall! En sån härlig sprudlande energiknippe, man blev ju bara så glad av att träffa henne. Fantastiskt trevligt möte där vi fick titta, klämma och känna på olika material för att få en tydligare helhetsbild på vår färgpalett som vi valt i huset. Så galet många val och visst blir det så att man blir frestad att "go crazy" just för att möjligheten finns! ^_^
Nu vet vi och vi båda är rätt överens om att vi vill ha ett hem som ska kännas "eternal" (svenska ordet beständigt?)....vi vill ha en rätt neutral bas som vi kan förändra med textilier, växter, fotografier/tavlor mm. 
Så inga dramatiska val men alla små detaljer är ju viktiga så som färgsättningen av olika vita nyanser. Målade eller tapetserade väggar? Tillslut kom vi fram till att vi vill kosta på oss målade väggar i samtliga rum förutom våtrumsutrymmen såklart. Vi valde att ha olika nyanser av vit och grå väggar. Det kommer bli så snyggt! 
Sedan ska vi skicka efter en förfrågan gällande stänkskyddet, förslaget är att ha en liten bit av vår köksbänk upp på väggen och därefter målade våtrumsfärg på övriga stänkskyddet. Vi hoppas få ett rimligt pris och att det går att ordna, det blir liksom pricken över i:t! SÅ SNYGGT! 
För övrigt tyckte vi att klinkers/kakelpaketet höll en högstandard och föll oss bra i smaken. Enkla stora vita kakelplattor (blankt till nedre WC och matta till båda övre WC/badrummet. Vi kommer köra på samma ljusgrå klinkersplattor i samtliga badrum, inga konstigheter...en rödtråd genom hela huset. ^_^
Här kommer lite bildbomb från dagens inspirerande möte!
 
Härligt kontor med många vackra val att titta på....

Projektvägg....snyggt snyggt!

In action...

Mycket viktigt med fika! >_^



Centro paketvalen...förvarade i snygga lådsektioner....
 
Vi valde denna klinker: Elegant Ljusgrå 30x30 art. SW800758 Ljust och passar vårt vita ekgolv fint fint. 
 

Efteråt gick vi till HTH showroom på Odenplan för att få en klarare bild på hur vår Lagoon kompositskiva ser ut i helhet, så svårt att utgå från ett prov. Vilken tur vi hade, tänk att de hade den i ett av köket! Mycket snyggare än så här på bild, något mildare i ådringen än en carrera marmorskiva men ändå tillräckligt för att bryta av allt det vita!


Så här vill vi har det men inte så här högt....gärna lika högt som fönsterbänken, det återstår att se! Hoppas hoppas!


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback