Arkitektens skiss

Jag tror vi börjar komma till ett slutresultat av vårt drömhem i skissform. ^_^
I söndags satt jag och Fredrik med varsin kopp te, kataloger i en hög trave vid sidan om den första skissen vi ritade tillsammans med arkitekten. Noggrann gick vi igenom rum för rum, fönster för fönster och skrev ett långt mail till både vår säljare och arkitekt med önskemål/ändringar. 
Igår blev jag uppringd och bockade av samtliga punkter med arkitekten och voilá idag fick vi en ny skiss med alla ändringarna samt fasadbilder på hur alla fönsterpartier kommer att se ut! Det är så roligt, det blir ju inte alltid som man har tänkt för vi ser ju saker och ting ur vårt perspektiv medan arkitekten har andra bestämmelser och funktion att utgå ifrån. Någonstans där i mitten får man mötas och jag måste erkänna att det blev mycket bra tillslut! 
Imorgon har vi bokat in ett möte med vår säljare Lars för att ytterligare checka listan på vad som kommer härnäst samt får en inblick i det som avgör vårt beslut...kalkylen! Ack så tråkigt dock så viktigt! 
Vi har förstås räknat med en tillval buffert i vår huskalkyl men det återstår att se hur mycket de stora fönstren/förlängningarna (vi har lagt till 4 förlängningar som ger oss en boyta på 187 kvm) och 3 badrum kommer att kosta. Super excited! 
För er som går i hustankar, kika in här för mer info: http://www.myresjohus.se/att-bygga-hus/husbyggarskolan/
Nedan får ni sneak peaka på planritningarna. Dessa skisser ligger alltså till grund för våra bygglovsritningar. Innan vi kan skicka in bygglovsansökan måste vi får ut exakta mått från HK (huvudkontoret) som då ritar om dessa skisser in i minsta detalj till bygglovsritningar för att vi ska få ut bygglovshandlingar av kommunen. 
 
Vårt blivande charmiga Maison! 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback