Första lussebak och träff med kontrollansvarige på vår tomt

Det är fantastiskt och fullständigt livsfarligt att ha så inspirerande vänner. I veckan fastnade jag i en diskussion med en vän om julbak och det resulterade med såklart julbak i slutet av oktober! Jag resonerar så här, man måste ju förstås få testa sig fram till bästa julfikan. ^_^
Resultatet efter Brunkebergs recept med konjak i saffranspadet blev så himla bra! Kan verkligen rekommenderar receptet. Jag fick dock byta ut konjaken mot rom då Fredrik inte tillät mig öppna hans VSPO Remy Martin för lite bullbak. Den skulle han korka upp i huset när han ska ha herrmiddag. Suck men det gick hur bra som helst med rom, bara så ni vet det om det finns de som envisas! >_^
 
Det var ju förstås mycket passande att kunna bjuda på hembakat fika med kaffe till våra fina hantverkare från villagrunder och vår kontrollansvarige när vi åkte till tomten i fredags. 
Tom vår kontrollansvarige tog sig verkligen tiden med att gå runt och visa oss allt som var vässentligt, vi diskuterade mycket kring grunden och olika dimmensioner. Vi har nog som många andra tyckt att det har varit jobbigt med alla restriktiva regler kommunen har men i slutändan vill ju alla parter att det ska vara ett bra bygge så det känns tryggt. Alla har koll och tar ansvar för sin del oavsett om vi har anlitat total entreprenad, det är viktigt för oss att ha kontroll över vårt eget bygge/kommande hem där vi har planerat att bo länge. 
 
Som vanligt är jag inte snål med bilder för er som är intresserade. ^_^
 
Blanka, luftiga bullar med massor med saffransmak! Det blev en hel del handknådning för jag tyckte glutentestet inte blev något bra efter maskinknådningen. Viktigt för att få så saftiga bullar som möjligt!

 
Den här bilden tog vi för ca 1 vecka sedan, då hade de precis varit och jämnat marken och inte påbörjat grundarbetet ännu.

Den ena röret är till el, den andra är till fiber/framtida tekniker. 

Det kändes så litet där vi stod på grunden, den blåsprayade strecken var väggarna och under armeringsjärnet ligger vår vattenburen golvärme. 

Golvventilen till vår braskamin.

 En härlig dag på bygget, nu kunde vi verkligen uppleva hur solen kommer ligga vid så här års...underbart!
 
Det är en rätt stor nivå skillnad då vägen är lutande, vi får se hur vi ska göra med resterande av trädgården. Liam får en bra backe att åka i om inte annat haha. 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback